Hannes Björninen myönsi Leijonien esityksen vaillinaisuuden: "Kyllähän me tiesimme, että Saksa on todella hyvä joukkue"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Björninen pääsi riemuitsemaan avauserän lopussa.
Kuva © Samuli Huikuri
Saksa tarjosi Suomelle tiukan vastuksen MM-välierässä. Leijonat kesti kuitenkin loppuun saakka ja toisen maalin iskenyt Hannes Björninen hymyili pelin jälkeen tyytyväisenä.

Hannes Björninen ei yllättynyt lainkaan, että Saksa tarjosi tiukan vastuksen Suomelle. Samat 2−1-lukemat kun nähtiin alkusarjassakin.

− Kyllähän me tiesimme, että Saksa on todella hyvä joukkue ja he pelaavat todella vahvaa peliä. Emme olleet itsekään parhaimmillamme myöskään.

− Jokainen tietää, että pystymme parantamaan varsinkin hyökkäyspelaamista ja kiekossa pysymistä. Niitä meidän täytyy parantaa huomiselle, että saamme myös omaa hyökkäämistämme paremmaksi, Björninen totesi.

Kun Björniseltä kysyttiin, miten Saksa-peli vertautui turnauksen aiempiin peleihin, ei mies tuonut suuria eroja otteluiden välille.

− Näitä on vaikea verrata, kaikki ovat kyllä todella kovia pelejä. Varsinkin tässä pudotuspelivaiheessa se korostuu, että tiukkoja pelejä on. Kaikkensa saa antaa joka hetkessä ja joka vaihdossa, että saamme revittyä voiton. Siihen me olemme valmiita.

Jokerit-hyökkääjä pääsi iskemään Suomen toisen maalin aivan avauserän loppupuolella Marko Anttilan hienosta tarjoilusta. Björninen totesi hieman yllättyneensä itsekin tilanteessa.

− Ehkä vähän yllätyin, kun sain kiekon. Jatkoimme siinä hyvää karvauspeliä ja nyt saimme oikeaan aikaan riiston. Linja oli niin sanotusti auki ja hyvä syöttö siihen. Siinä oli aikaa jopa vähän liikaakin miettiä, onneksi meni maaliin.

Suomi saa vastaansa finaalissa välierissä USA:n kaataneen Kanadan. Björninen odottaa tiukkaa peliä, mutta uskoo Leijonien voittoon.

− Varmasti on todella tiukka peli. Varmasti on ollut meidän kaikkien unelma pikkupojasta asti, että pääsee MM-finaaliin pelaamaan ja huomenna on sen aika.

− Lähdetään rennosti lyömään kaikki peliin ja uskon vahvasti joka äijään, että saamme revittyä varmasti parhaan huomenna irti ja haetaan voitto kotiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle