HPK:n ylivoimamyrskyssä mukana rymistellyt Tuulola työskentelytilastaan: "Sieltä minut löytää seuraavassakin pelissä"

LIIGA / Haastattelu
Tuulola viihtyi Tappara-maalin edustalla.
Kuva © Jarno Hietanen

HPK haki vierasvoiton Tampereelta välieräsarjan viidennessä kamppailussa lukemin 3−2. Eetu Tuulola vastasi joukkueensa toisesta osumasta avauserässä. Hämeenlinnalaisten kaikki maalit syntyivät ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ylivoimilla.

− Hieno peli meiltä. Taisteluvoitto. Alun ylivoimilla miehet ja kiekko liikkuivat − homma toimi. Kiekon maaliin saaminen on aina hyvä homma, Tuulola tunnelmoi.

Nuorukainen pääsi venyttämään maaliverkkoja Tapparan Tuukka Mäntylän istuessa kampitusjäähyä.

− (Robert) Leino sai syötön katki siniviivalla ja antoi (Jere) Innalalle. Hän sitten huomasi minut maalin edessä. Minulla oli aika paljon aikaa ja yritin katsella syöttöpaikkaakin. Ei löytynyt väylää, joten päätin kokeilla rystyllä, hyökkääjä kertasi osumaansa.

Tuulola iski ylivoimalla joukkueensa toisen ylivoimaosuman.
Kuva © Jarno Hietanen

Kirvesrintoja pidetään yhtenä Liigan parhaiten puolustavista joukkueista. Tuulola ei anna vastustajan maineen haitata.

− Maalilla on kiva olla päivystämässä. En tiedä, poikkeaako Tapparan puolustaminen niin paljon muista joukkueista. Hyviä pakkeja, jotka pelaavat hyvää box-outia. Täytyy kunnon päivätyö tehdä maalille pääsyyn.

Välieräsarjassa oli nähty ennen lauantai-illan kamppailua vain kotivoittoja. HPK tarvitsi yhden vierasvoiton sarjan kääntämiseen. Syitä trendiin ei ollut vaikea löytää.

− Varmasti se on se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja. Täälläkin oli hieno meininki tänään. Hämeenlinnassa on molemmissa peleissä ollut hyvä tunnelma. Kiitos kannattajille siitä, että ovat olleet meidän tukena.

Sarja on katkolla HPK:lle Hämeenlinnassa maanantaina. Laiturin mielessä on tuttu resepti neljännen voiton ottamiseen.

− Omaa peliä. Hyvää hyökkäystä ja jämäkkää puolustamista. Maalinedustat on hoidettava molemmissa päissä hyvin. Sieltä minut löytää seuraavassakin pelissä, hymähti Tuulola.

» Lähetä palautetta toimitukselle