HPK:n sankari Jere Innala tärkeästä kotivoitosta: ”Playoff-meininkiä“

LIIGA / Haastattelu
HPK:n Jere Innala teki voittomaalin hämeenlinnalaisten kotivoitossa Tapparasta.
Kuva © Emil Hansson
HPK kaatoi värikkäiden vaiheiden jälkeen Tapparan kotikentällään Pohjantähti Areenassa lukemin 3-2. Voitto-osuman tehnyt Jere Innala näki ottelun kovana kamppailupelinä.

HPK ja Tappara tahkosivat Hämeenlinnan lauantai-illassa kovatasoisen ja fyysisenkin mittelön. Lopulta kotijoukkue vei pidemmän korren, Jere Innalan iskiessä kauden 14. maalinsa, vahvan ylivoimapyörityksen päätteeksi.

− Todella playoff-henkinen peli. Kun runkosarja on nyt jo lopuillaan, pelit kovenee koko ajan ja tänään oli todellista playoff-meininkiä, Innala kuvaili illan taistoa.

− Oli mukava pelata. Hallissa oli paljon väkeä ja tunnelma oli katossa. Tärkeistä pisteistä taisteltiin.

Keskiviikkona HPK pelasi erittäin tasaisen ottelun KooKoota vastaan kotiareenallaan, esitys oli tuolloinkin Kerholta hyvä, mutta Innala näkee, että otteet olivat tänään vielä piirun verran parempia.

− Tänäänkin hieman samantyyppinen, pienten marginaalien peli. Suurin ero oli meillä tehokkuus maalipaikoissa. Keskiviikon pelissäkin oli kyllä hyviä paikkoja, mutta tänään oltiin paljon terävämpiä maalipaikoilla.

− Tänään toki paikkoja oli jo niin paljon, että olisi voinut tehdä useammastakin, hyökkääjä kertoo.

HPK:n ylivoima sai toiseen otteluunsa peräkkäin onnistumisen. Ylivoimasapluunaa oltiin hieman muutettu edellisiin otteluihin peilaten. Ylivoima oli tänään selkeästi aktiivisempi laukomaan ja onnistuminen antoi hyvää potkua jatkoa kohden.

− Kyllä meillä oli tarkoituksena laukoa enemmän ja sitä kautta saada paikkoja. Parhaiten paikat ylivoimalla syntyvät juuri siten, että kiekkoa lauotaan kohti maalia ja jatkokiekoista kaverit lyövät kiekkoa sisään.

Jere Innala on ollut tälläkin kaudella viime kauden tapaan tehokas. Tänään syntynyt osuma oli Innalan kauden 15:s. HPK:n taskuraketti on ollut itse tyytyväinen omiin otteisiinsa kauden mittaan.

− Ihan tyytyväinen olen. Viime kauteen verrattuna oma peli on kokonaisvaltaisempaa ja kehitystä tapahtunut monilla osa-alueilla. Aina tehoja ei tule niin paljoa, mutta olen kuitenkin ollut omiin otteisiin ihan tyytyväinen.

HPK:n ensi viikko tulee olemaan monellakin tavalla ratkaiseva runkosarjan loppusijoituksen suhteen. Innala näkee, että otteiden täytyy parantua entisestään, kun pelit kovenevat.

− Kuuden parhaan joukkoon pääsy on edelleen meille selkeä tavoite. Ensi viikon pelit ratkaisevat paljon ja siksi meidän täytyy olla valmiita heti alusta saakka taistelemaan tärkeistä pisteistä, Innala summaa.

HPK jatkaa pelejään ensi viikon keskiviikkona, kun se matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle