HPK:n romuluinen sentteri on pysynyt pois jäähyboksista − "Nyt pystyn pelaamaan enemmän selkäytimestä"

LIIGA / Haastattelu
Tikka viihtyy HPK:ssa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kuluneelle kaudelle HPK:hon saapunut Tommi Tikka ja valmentaja Antti Miettinen arvioivat runkosarjan ensimmäisen kolmanneksen plussia ja miinuksia.

Sportista HPK:n riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Tommi Tikka on toistaiseksi tyytyväinen sopeutumiseensa Kerhossa.

− Alussa oli vähän hakemista, uusi joukkue ja pelitapa. Nyt pystyn pelaamaan enemmän selkäytimestä.

Parannuskohtiakin kysyttäessä löytyy. 

− Pikkuisen ailahtelevaa on ollut. Yleensä vahvuuteni on ollut tasaisuus. Nyt on ollut pari ohipeliä, miettii Tikka.

− Ihan hyvin olen saanut nyt juonen päästä kiinni. Puolustuspelissä on tiettyjä juttuja, mitä pitää katsoa. Totta kai myös hyökkäyspäässä pitää vieläkin parantaa.

Tikka on pelannut alkukauden pääsääntöisesti kolmosketjun keskellä. Yhdeksän tehopistettä (3+6), voitokas aloitusprosentti (52,5 %) ja Tikan urakeskiarvoa selkeästi pienempi jäähymäärä ovat toivottuja onnistumisia.

Kiekonhallintatilastojen perusteella pelaaminen tasakentällisin on pyörinyt liian usein omassa päässä. Corsi eli laukaisuhallintaprosentti on 20 ottelun jälkeen 41,0, eli 59 % laukaisuyrityksistä Tikan ollessa kentällä on suuntautunut HPK:n päähän.

Prosenttiin vaikuttavat hieman Tikan puolustuspäähän painottuneiden aloitusten runsaus ja jonkin verran viisikkokaverit, joiden pelaamisella on yleensä vastustajan kentällistä suurempi riippuvuussuhde laukaisuhallintaan.

Perjantaina HPK kohtaa kotonaan Ässät. Antti Miettinen arvioi joukkueen edistymistä mieluummin kokonaisuutena kuin yksilö kerrallaan.

− Peli ja pelaajat ovat ainakin menneet vähän eteenpäin. Pelaajat ovat hieman enemmän sinut sen kanssa, minkälaista jääkiekkoa pelaamme. Kirkkaana ajatuksena on mennä vielä pieni pala kerrallaan.

Miettinen avaa myös viimeaikaisten pelitapaharjotteiden sisältöä.

− Nyt olemme treenanneet sitä, millä pääsisimme paremmin paineen alta lähdöissä pelinopeutta ja kolmiotukea paremmaksi, kun laituri hakee ensimmäisenä kiekkoa. Etenkin Ässät paineistaa kovasti, joten puolustajat tarvitsevat paremmin tukea. Sama homma siinä, jos menetämme kiekon, niin löytyy se valmius keskeltä puolustaa, tiivistää Miettinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle