HPK:n puolustajajärkäle Miro Karjalainen kasvoi kovanaamasta finaalien luottopakiksi: ”Pikkuhiljaa babysteppejä otettu ja nyt ollaan tässä”

LIIGA / Haastattelu
Miro Karjalaisen käsissä Kanada-malja sai rivakkaa kyytiä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Miro Karjalainen on yksi niistä monista HPK-pelaajista, joka nosti kauden aikana pelaamisensa tasoa merkittävästi matkalla kohti mestaruutta. Alkukaudesta Karjalainen vietti vielä paljon aikaa penkin päässä vilttiketjussa, mutta kauden edetessä kaksimetrisestä puolustajasta kasvoi yksi Pennasen luottopakeista. Puolustaja itse kertoi nauttineensa luottamuksen kasvusta.

– En osaa sanoin kuvailla sitä kasvua. Pikkuhiljaa babysteppejä otettu ja nyt ollaan tässä, Karjalainen kertasi kehitystä.

– Täytyy vaan kiittää, että on saanut lisää luottamusta. Sitä kautta saanut sitä peliaikaa. Toivon, että suoriuduin just niin kun minulle oli luotettu peliaikaa.

Kovista otteista ja pelikielloista monelle tutuksi tullut Karjalainen siisti peliään kuluneella kaudella merkittävästi. Pudotuspeleissä mies pelasi kovaa, mutta jäähyttömästi.

– Yhden jäähyn otin pleijareissa ja se oli tänään. Olisin ehkä senkin voinut jättää ottamatta, oli ehkä vähän turhan riski. Ymmärsin olla fiksu tällä kertaa, Karjalainen mietti.

Joukkueen jonkinlaiseksi seremoniamestariksi huhuttu Karjalainen nappasi hämeenlinnalaisten pukukopin välittömästi haltuun Kerhon aloittaessa juhlinnan Raksilassa. Tunnelmia hetkeä aiemmin valloitetusta Suomen mestaruudesta Karjalainen kuvaili lyhyesti ja ytimekkäästi

– On tämä aivan saatanan hienoa, Karjalainen huudahti ja jatkoi juhlintaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle