HPK:n naisten joukkue on noussut kärjen tuntumaan - Riikka Noronen: "Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue ja kaikki vastustajat ovat voitettavissa"

Muut Sarjat / Haastattelu
Riikka Noronen puskee vastustajat pois tieltä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Viime kaudella loukkaantumisesta kärsinyt Riikka Noronen palasi takaisin Hämeenlinnaan ja johtaa nyt nuorekasta joukkuetta kohti menestystä. Konkari nauttii pelaamisesta hyvätasoisessa sarjassa urheilullisten pelaajien keskellä.

Reilusti yli 700 naisten pääsarjatason ottelua, pudotuspelit mukaan lukien, pelannut Riikka Noronen on pelannut jo monta "viimeistä kauttaan". Silti hänet on löytänyt seuraavana kautena aivan pistepörssin kärjestä kovilla tehoilla. Täksi kaudeksi Noronen palasi takaisin Hämeenlinnaan, jossa on asunutkin jo pitkään.

− Viime kaudella oli ilkeä selkävamma, jonka vuoksi pelit jäivät aika vähiin. Kun selkä saatiin kuntoon ja nälkää pelaamiseen vielä löytyi, niin ilman muuta halusin vielä jatkaa.

Paluu liigakaukaloihin tapahtui nyt HPK:n riveissä. Lähes päivittäinen ajelu Hämeenlinnasta Tampereelle ja takaisin alkoi jo tuntua turhan rankalta. Viime kaudesta vahvistunut HPK aloitti alkusarjan hiukan nihkeästi, mutta päätti sen lopulta peräti yhdeksään perättäiseen voittoon.

− Oma kauteni alkoi, kuten koko joukkueellakin, melko nihkeästi. Uusi joukkue, uusi valmennus ja uudet pelikaverit. Se otti aikansa, että hitsaannuttiin yhteen. Sitten, kun palaset alkoivat loksahdella paikoilleen, alkoivat pelitkin sujua todella hyvin.

37-vuotiaan Norosen oma ura alkoi jo kaudella 1995−96 JyP HT:n riveissä. Noista ajoista on naiskiekkoilu muuttunut täysin.

− Silloin oli paljon loistavia yksilöitä, jotka pystyivät ratkomaan otteluita ja joukkueiden väliset tasoerot olivat suuria. Nyt yleinen urheilullisuus näkyy kaikessa. Harjoittelun määrä on sekä kasvanut että tehostunut, joukkueiden väliset tasoerot ovat kaventuneet ja voittoon tarvitaan hyvien yksilöiden lisäksi toimiva viisikkopelaaminen. Vauhtia on tullut myös hurja määrä lisää.

Kokenut Noronen toimii esimerkkinä nuoremman polven pelaajille

Noronen rakastaa pelaamista ja nauttii jäällä ollessaan joka hetkestä. Hänen merkityksensä joukkueelle on erittäin suuri, eikä pelkästään tehojensa vuoksi.

− Kyllähän minun täytyy olla nuoremmille jonkinmoisena esimerkkinä. Tekemiseni niin harjoituksissa kuin peleissäkin on varmasti nuorten pelaajien katseen alla. Samalla pystyn omalla kokemuksellani tuomaan esille sitä, mitä menestyminen vaatii. Meillä on eteenpäin pyrkivä joukkue. Nuoria ja kehityskelpoisia pelaajia, joilta löytyy nälkää ja taitoa.

Toista kautta käytössä oleva sarjasysteemi jakaa sarjan ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Tätä uudistusta Noronen pitää hyvänä.

− Tämä on hyvä sarjasysteemi. Kevätkaudella pelataan ainoastaan tiukkoja otteluita ja haetaan asetelmia pudotuspelejä varten. Ainahan sitä mieluiten on ylempänä sarjassa, jotta saa ehkä helpomman vastustajan alussa vastaan, mutta kaikkihan ne on voitettava kuitenkin.

Oman uran jatkosta Noronen ei osaa sanoa vielä mitään. Peliuran jälkeen hänet saattaa löytää jääkiekon parista jossain roolissa.

− Tässä on jo niin monta viimeistä kautta pelattu, etten uskalla vielä sanoa mitään. Katsotaan nyt ensin tämä kausi loppuun. Jos paikat on kunnossa ja nälkää löytyy, niin mikä ettei. Tai ehkä siirryn johonkin harrastejoukkueeseen maalivahdiksi. Jonkin verran on ajatuksissa ollut myös valmentaminen jollain tapaa. Se ei kuitenkaan varmaan tapahdu heti pelaamisen loputtua, vaan todennäköisesti ensin on pienen hengähdyksen paikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle