HPK:n Tikka taisteluvoitosta: “Alku nukuttiin, kolmannessa erässä saatiin sähköä peliin”

LIIGA / Haastattelu
HPK:n hyökkääjä Tommi Tikka luonnehti illan HIFK-kamppailua tasaiseksi.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK kaatoi Helsingin IFK:n kotikentällään lukemin 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen. Kerho-sentteri Tommi Tikka herätteli omaa joukkuettaan muun muassa jakelemalla komeita taklauksia ottelun tuoksinassa.

HPK otti Pohjantähti Areenan lauantai-illassa todellisen taisteluvoiton HIFK:sta. Kerho ei johtanut ottelua kertaakaan, mutta tuli kaksi kertaa maalin takaa-ajoasemasta ja sai käännettyä ottelun vaikean alun jälkeen itselleen. HPK:n Tommi Tikka oli avainasemassa herättelemässä joukkuettaan pistetaisteluun.

− Alku nukuttiin, ensimmäisessä erässä oltiin huomattavasti vastustajia huonompia. Toinen erä oli tasaisempi ja kolmannessa saatiin sähköä omaan peliin ja viimeinen kymppi oli meiltä jo ihan hyvää peliä, Tikka luonnehti illan kulkua.

HPK otti ottelun kolmannessa erässä aikalisän ajassa 46.03 ja sai sen jälkeen peliään huomattavan paljon paremmin uomiinsa.

− Aikalisä kyllä herätti meidät. Joitakin pikkujuttuja käytiin siinä läpi, Tikka kommentoi.

Otteluun mahtui myös hieman dramatiikkaa, kun Tikka kävi taklaamassa kovaa, mutta puhtaasti HIFK:n tähtihyökkääjä Teemu Turusta ja Turunen joutui jättämään ottelun kesken loppupuolella. Tikka itse oli pahoillaan tilanteesta aiheutuneesta loukkaantumisesta, mutta itse taklausta hän pitää puhtaana.

− Tuli irtokiekko siihen, yritin saada vastustajaa irti kiekosta taklaamalla. Ikinä ei tietenkään halua nähdä loukkaantumisia, Tikka korosti.

− Täytyy käydä Turusta moikkaamassa ja kysymässä vointeja.

HPK:lle voitto HIFK:sta oli toinen tällä kaudella. HPK kohtaa ensi viikolla seuraavassa ottelussaan Lahdessa Pelicansin, HIFK puolestaan matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.