HPK:n Petteri Nikkilä myönsi Ilves-vierasvoiton jälkeen: "Jos neljä päivää on huilattu, niin ei se pelaaminen aina itsestään tule"

LIIGA / Haastattelu
Petteri Nikkilä saalisti torstaina Ilvestä vastaan tehot 0+2.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Kaksi syöttöpistettä Ilvestä vastaan saanut Petteri Nikkilä arvioi HPK:n 5−3-vierasvoiton jälkeen, ettei joulutauon jälkeinen ottelu ollut kummaltakaan joukkueelta erikoista jääkiekkoa. Omiin otteisiinsa Nikkilä toivoi lisää tasaisuutta.

HPK:n puolustaja Petteri Nikkilä, 27, ei kehunut Ilves-vierasottelun jääkiekkoilullista tasoa, mutta oli luonnollisesti tyytyväinen Kerhon 5−3-voittoon.

− Ei tämä (voitto) helpolla tullut, mutta onneksi saimme pisteet kotiin. Tänään ei ollut varmaan kummaltakaan paras peli, Nikkilä myönsi.

Nikkilän mukaan joulutauon jälkeen ei ollut helppo lähteä pelikentille. HPK ei ollut päässyt joulun vuoksi harjoittelemaan neljään päivään.

− Jos neljä päivää on huilattu, niin ei se (pelaaminen) aina itsestään tule.

Ilves-maalivahti Ville Kolppasella ei ollut torstaina paras päivä maalillaan. HPK:n neljästä Kolppaselle tehdystä maalista kolme olisivat olleet torjuttavissa, muttei Nikkilä lähtenyt vastustajamaalivahdin suoritusta tarkemmin analysoimaan.

− Kai hän (Kolppanen) ihan hyvin pelasi. En sitä pelaamista juuri seurannut. Ehkä meillä oli laatutekijät kunnossa siellä maalin ympärillä, kertoo Nikkilä ja viittaa HPK-hyökkääjien illan hyviin suorituksiin.

Nikkilä on tehnyt tällä kaudella 33 ottelussa tehot 2+15=17. Hän on ollut myös kertaalleen Leijonien EHT-joukkueessa tällä kaudella. Nikkilä kaipaa itseltään tasaisuutta otteisiinsa.

− Vähän ailahtelevasti on mennyt tällä kaudella. Välillä pelaan hyvin ja saan ne pari tehopistettä, mutta sitten on välillä vaikeampaa. Pitäisi saada tasaisuutta, mitä viime kaudella ajoittain oli.

Myös Ilvestä vastaan Nikkilä sai tehot 0+2, mutta illan annistaan hän oli vaatimaton.

− Ei mikään erikoinen peli minulta. Ne olivat kakkossyöttöjä, kertoo Nikkilä, mutta tilastot osoittavat, että toinen hänen syöttöpisteistään olikin ykkössyöttö Jere Innalan 2−1-johtomaaliin.

Seuraavaksi HPK pelaa jälleen Tampereella − nyt Tapparaa vastaan. Ottelu pelataan Hakametsässä lauantaina.

− Vähän kaikessa parempi pitää olla parempi kuin tänään, niin taistelemme taas pisteistä. Huomenna saamme harjoituksetkin alle, niin kyllä se peli siitä paranee.

» Lähetä palautetta toimitukselle