HPK:n Ossi Ikosen kolmannen erän taklaus kuumensi tunteita − "Keränen makaa tuolla pimeässä huoneessa"

LIIGA / Haastattelu
Michael Keränen loukkaantui HPK-ottelussa.
HIFK:n ja HPK:n välisessä ottelussa oli runsaasti tapahtumia. Yksi niistä nähtiin kolmannessa erässä isäntien Michael Keräsen ja vieraiden Ossi Ikosen välillä.

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin runsaasti porua herättänyt tilanne, kun HPK:n Ossi Ikonen sekä HIFK:n Michael Keränen törmäsivät hämeenlinnalaisten maalin takana. 

Keränen jäi tuskissaan makaamaan jään pintaaan ja poistui heti tärskyn jälkeen pukuhuoneen suojiin. Helsinkiläisyleisö kävi tilanteesta kuumana, sillä ottelun tuomaristo ei antanut Ikoselle ollenkaan jäähyä. 

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kertoi ottelun jälkeen Keräsen tilanteesta lisätietoa. 

− Harmitti, ettei siitä tullut mitään. Selitys oli, että se oli vahinko. Ei kai vahingossa saa taklata, se oli vastataklaus päähän.

− Ei se ollut mikään törkeä tai tahallinen, mutta tietenkin se osui päähän. Keränen makaa tuolla pimeässä huoneessa, niin on se sillä tavalla ikävä asia.

Erotuomarivalmentaja Masi Puolakka kävi ottelun jälkeen tilanteesta keskustelun tuomariston kanssa. 

− Tuomari näki sen kulmasta ja hän tulkitsi, että se on törmäys. Minä olen tuosta tilanteesta eri mieltä. Mielestäni siinä on vastataklauksen piirrettä, mutta painotan, ettei Ikonen missään nimessä lähde tarkoituksella häntä siihen taklaamaan tai tappamaan.

− Vaan lähtee suojaamaan kiekkoa ja pelaamaan sitä, mutta hän heittäytyy vähän taaksepäin, jossa kohdin hartiaseutu osuu Kerästä päähän.

Puolakka olisi tehnyt tilanteessa toisenlaisen ratkaisun. 

− Minä olisin tuominnut siitä tilanteesta päähän kohdistuneen taklauksen nykytulkintojen ja nykykäytäntöjen mukaisesti.

− Vahinkotilanteessa pystyy olemaan sellainen seikka, että molemmat pyörähtävät ja toinen osuu toista päähän. Päähän kohdistunut taklaus edellyttää vähintään jonkinlaista taklaamista. Ja tässä kohtaa taklaaminen täyttyy siinä, kun pelaaja lähtee kääntymään ja vähän heittäytyy taaksepäin.

Liiga teki päätöksen joulukuun lopussa jonka mukaan jokaisesta ottelurangaistuksen arvoisesta päähän kohdistuneesta taklauksesta tuomitaan vähintään viiden ottelun pelikielto. 

Päätös aiheutti runsaasti kritiikkiä pelaajistossa. Edelleen kyseinen päätös aiheuttaa kielenkantojen avautumisia. 

− Tämähän on pudotuspelejä ajatellen sellainen juttu, että toivotaan, että menee hyvin, mutta pelätään silti pahinta, Pikkarainen totesi ja jatkoi: 

− Tilanteet eivät ole identtisiä ja niissä on aina kaksi puolta.

» Lähetä palautetta toimitukselle