HPK:n Julia Liikalan kauden päätavoite on uusia keväällä kutsunsa naisten maajoukkueeseen

Naisten Liiga / Haastattelu
Julia Liikalan ura on kovassa nousukiidossa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK:ssa kiekkoileva Julia Liikala odottaa joukkueen menestyvän Naisten Liigassa. Henkilökohtaisella tasolla hän toivoo kauden tuovan uuden kutsun Naisleijoniin.

Hämeenlinnassa odotetaan pääsyä tosipeleihin pitkän tauon jälkeen. Kovassa nosteessa oleva 19-vuotias hyökkääjä Julia Liikala on varma joukkueensa menestymisestä talven aikana, vaikka poikkeustilanne on tuonut omat haasteet valmistautumiseen.

– Poikkeuksellinen aika vaikuttaa varmasti kauden alussa, sillä jokaisen vastuulla on ollut treenata kesän aikana. Vaikka emme tavanneet fyysisesti joukkueen kanssa, viestittelimme keskenämme ja jaoimme mitä olemme tehneet ja kuinka on mennyt.

– Erilaisesta valmistautumisesta huolimatta uskon kuitenkin, että joukkueellamme on hyvät mahdollisuudet menestyä Naisten Liigassa, Liikala kertoo luottavaisena.

Liikalan oma ura on ollut selvässä nousussa jo useamman vuoden ajan ja se on huomattu myös niin tyttöjen kuin naisten maajoukkueessa. Kehityskohteena ollut fysiikka on kehittynyt. Hyppääminen naisten mukaan on ollut erilaista, mutta kuitenkin antoisaa.

– Naisleijonilla peli on nopeampaa ja fyysisempää kuin tyttöleijonissa. Pelaajilla on jo pidempi treenitausta, niin fysiikatkin ovat aivan eri tasolla.

– Koen, että olen ottanut askeleita eteenpäin fysiikkani kanssa viime vuoden aikana, Liikala kertoo.

19-vuotias Liikala sai paikan viime kevään MM-kisoissa, mutta debyytti jäi tekemättä, kun arvokisat peruttiin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Keväällä nuoren naisen unelmat palkittiin ja debyytti naisten MM-kisoihin oli lähempänä Liikalan saatua kisakutsun. Pian prinsessasatu kuitenkin loppui, kun kisat peruttiin koronaviruksen vuoksi.

– Silloin tuntui, että matto lähti jalkojen alta, Liikala muistelee.

– Tämän kauden tärkein henkilökohtainen tavoite on saada uudestaan kutsu MM-kisajoukkueeseen, Liikala jatkaa.

Pelipassin leimaaminen ensi keväänä on askeleen lähempänä, sillä Liikala osallistui naisleijonien jää- ja otteluleirille Vierumäellä elokuun lopussa. Maajoukkueen lisäksi uralla olisi tarkoitus suunnata ulkomaille, kunhan koulu on saatu alta pois.

– Olisi hienoa lähteä katsomaan ulkomailla, millaista siellä on. Pohjois-Amerikka ja Ruotsi kiinnostavat eniten, mutta odottelen, että mikä joukkue olisi kiinnostunut minusta siinä vaiheessa, kun on sopiva aika lähteä Suomen ulkopuolelle.

HPK aloittaa kauden vierasottelulla Kuortaneella lauantaina 5.9. Hämeenlinnassa päästään pelaamaan ensimmäisen kerran sunnuntaina 13.9.

» Lähetä palautetta toimitukselle