HPK:n Antti Pennanen: "Vastustajat puhuvat Skellefteåsta, niin puhutaan me sitten Pittsburghista"

LIIGA / Haastattelu
Pennasen aikalisän neuvotkaan eivät viidennessä finaalipelissä auttanut HPK:ta maalinteossa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Raksilan hallissa nähtiin jälleen kerran eriskummallinen lehdistötilaisuus. Ei se tosin ollut ensimmäinen kerta tälle kaudelle, samantyyppisiä tilaisuuksia on ollut pitkin kautta. Vierasjoukkueen tappion kokenut päävalmentaja kehui tälläkin kertaa oman joukkueensa pelaamista, sen sijaan ottelun voittaneen kotijoukkueen päävalmentaja kehui vastustajaa ja kertoi lähinnä oman joukkueensa vaikeuksista.

– Pelattiin tänään erittäin hyvä jääkiekko-ottelu. Oltiin varsinkin ensimmäiset 40 minuuttia hyviä, siitä joukkue voi olla ylpeä. Luotiin riittävästi paikkoja, ei meilläkään niitä tosin ihan hirveän paljon ollut, mutta riittävästi. Ihan tuhannen taalan tonttejakin meillä oli, mutta ei vaan saatu maalia tehtyä. Pennanen kertoi aluksi.

HPK oli tällä kertaa maalipaikoissaan jopa poikkeuksellisen tehoton. Kärpät sen sijaan viimeisteli tehokkaasti, joten kehuja voittaneellekin joukkueelle riitti.

– Vastustaja osoitti, miksi se menestyy ja voittaa näitä pelejä. Se oli erittäin tehokas paikoissa ja puolusti tosi hyvin. Varsinkin kolmannessa erässä näkyi, että he ovat hyvin valmennettu huippujoukkue. Kunnioitetaan tulosta, ansaittu voitto kotijoukkueelle.

Monet ovat yllättyneet siitä, että Kärpät on siirtynyt pelaamaan puolustusvoittoista jääkiekkoa, mikä tosin on tuottanut voittoja. HIFK:ta vastaan ratkaisupelissä Kärpät siirtyi selkeästi tähän taktiikkaan. Kahdessa viimeisimmässä pelissä HPK:ta vastaan Kärpät on pelannut tietyllä tapaa vieraspelijääkiekkoa, tukkinut keskialueen ja puolustanut puolustuskeskustaansa vahvasti. Pennanen ei ole asiasta huolissaan.

– Ei meitä haittaa se, että Kärpät pelaa nyt noin. Mehän pystyimme luomaan paikkoja siitä huolimatta. Hyökkäyspelinopeutemme riittää tämänlaisissakin peleissä. Joskus se voi olla pelin luonnekin, mikä muuttaa peliä, se ei välttämättä ole aina taktinen juttu. Kaikki pelit ovat aina hieman erilaisia, vaikka samat joukkueet ovat vastakkain, Pennanen filosofoi.

HPK:n Ja Kärppien välinen finaalisarja on ollut molempien valmentajien mielestä kovatasoista jääkiekkoa. Tila ja aika ovat kaukalossa vähissä.

– Laadukasta jääkiekkoa pelataan tällä hetkellä, ennen kaikkea pelinopeuden suhteen. Finaalisarjassa on hurja tempo, ja se mittaa kyllä kaikkia pelaajia molemmista joukkueista.

TV-lähetyksessä kuului, kun Pennanen puhui pelaajilleen kesken ottelun Pittsburghista, mistä siinä oli kyse?

– Jätetään salaisuudeksi, vastustajat puhuvat Skellefteåsta, niin me puhutaan sitten Pittsburghista, Pennanen virnisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle