HPK-vahti Voutilainen esittää vihdoin ykkösen elkeitä: "Oppi on imetty sisään ja se näkyy nyt kentällä"

LIIGA / Haastattelu
Joona Voutilaisen peli on kulkenut viime aikoina.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK:n ykkösvahti Joona Voutilainen haparoi vielä alkukaudesta. Hän on saanut silti runsaasti vastuuta ja viime aikoina otteet ovat olleet vakuuttavia.

HPK:n 23-vuotias ykkösvahti Joona Voutilainen on yhdessä Jukureiden Sami Rajaniemen kanssa eniten pelannut maalivahti Liigassa tällä kaudella. Voutilainen on aloittanut neljää vaille kaikissa HPK:n otteluista tolppien välissä.

− Taitaa olla jo melkein yhtä paljon kuin viimeiseen kolmeen vuoteen, Voutilainen naurahtaa.

Viime kaudella JYPissä otteluita kertyi 15. Sitä ennen hän pelasi kaksi kautta Pelicansissa pelaten yhteensä 29 ottelussa. Nyt saatu runsas vastuu maistuu Voutilaiselle.

− Ihan hyvältä se tuntuu. Olen saanut hyvän tahdin peleihin ja hyvää treeniä.

HPK:n maalivahteja on pidetty hallitsevan mestarin suurimpana heikkoutena. Voutilaisen asema ykkösvahtina on ollut selkeä kauden alusta asti, mutta nyt hän on myös osoittanut todellisia ykkösvahdin elkeitä alkukauden haparoinnin jälkeen. Maalivahti jakaa kiitosta maalivahtivalmentaja Juha Lehtolalle. Mitään isoja muutoksia ei harjoitteluun ole kauden aikana tehty.

− Aika samalla tavalla olemme harjoitelleet. Oppi on imetty sisään ja se näkyy nyt kentällä paremmin, Voutilainen analysoi.

Erityisesti henkistä kanttia on koeteltu viime aikoina, sillä vaikka HPK on osaa otteluista hallinnut selkeästikin, ei se ole saanut hankittua turvallista johtoasemaa. Edellisissä kolmessa HPK:n kotiottelussa Pelicans, TPS ja Tappara ovat päässeet iskuetäisyydelle, mutta hämeenlinnalaisten johto on pitänyt loppuun asti.

− Siinä näkyy meidän joukkueen vahvuus. Pystymme pitämään voittoaseman ja pelaamme hyvin loppuun asti, Voutilainen kehuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle