HPK-vahti Joona Voutilaisen huippuilta riitti kaatamaan HIFK:n – urakoi toiseen erään lähes 20 torjuntaa

LIIGA / Haastattelu
Joona Voutilainen oli pelipäällä perjantaina.
Kuva © Emil Hansson
Hallitseva Suomen mestari HPK saalisti itselleen kauden toisen täyden pistepotin HIFK:n kustannuksella. Hämeenlinnalaisten voiton takuumiehenä hääri maalivahti Joona Voutilainen, joka nappasi itselleen ensimmäisen voiton HPK-paidassa.

HIFK sai perjantai-illan ottelussa kylmää vettä niskaan Liigan hallitsevalta mestarilta HPK:lta, joka haki Nordikselta 4–2-vierasvoiton. 

Ottelussa ajoittain päällään seissyt HPK-vahti Joona Voutilainen venyi kiekon eteen yhteensä 38 kertaa, joka riitti punapaitojen kaatamiseen. Torjunnoista peräti puolet tuli toisessa erässä.

Muutamaan paraatipelastukseen ottelussa venynyt Voutilainen oli silminnähden tyytyväinen otteisiinsa, mutta jakoi kehuja joukkuetovereilleen.

– Jäähyt rikkoivat vähän meidän hyökkäyspeliäkin. Tuli vähän haastetta sen myötä. Kova rasitus oli pelaajille, ja kyllä se vähän taisteluksi meni tuossa varsinkin toisessa erässä. Hyvin jätkät taisteli, Voutilainen kertasi hikistä toista erää.

Ottelun käännekohdaksi noussut toinen erä oli kokonaisuudessa isäntien vahvaa pyöritystä. Kuvaavaa oli, että HIFK:n maalilla torjuneelle virkaveli Frans Tuohimaalla ei kirjattu erään yhtään torjuntaa. Ainoan osuma erässä iski kuitenkin vieraiden Tommi Tikka, joka vastasi HPK:n ainoasta maalia kohden tulleesta laukauksesta erässä.

Samaan aikaan toisessa päässä loistaneelle HPK-vahti Voutilaiselle riitti töitä. Vastuuta vierasjoukkueen toiseen erään kyykänneestä pelaamisesta maalivahti sysäsi jäähyilyn piikkiin.

– Jäähyt rikkoi sitä meidän peliä, ja ehkä siitä syystä kiekko tuli vähän enemmänkin meidän päähän. Työläs ilta kokonaisuudessaan, Voutilainen pohti.

HPK:n maalivahtitilannetta on pidetty monen suulla joukkueen koitinkivenä. Voutilaisen takana kärkkäästi ykköstorjujan paikkaa hakevat niin Antti Karjalainen kuin Rovaniemen RoKista Hämeenlinnaan siirtynyt Rasmus Reijola.

Voutilaisen itsensä mukaan mitään päätöksiä ykkösvahdin roolista ei ole tehty.

– Ei ole ollut mitään puhetta maalivahtiasetelmista. Peli kerrallaan mennään ja katsotaan, miten menee kenelläkin, Voutilainen paljasti.

Selvää kuitenkin on, että onnistuminen illan ottelussa ei ainakaan laskenut Voutilaisen osakkeita HPK-paidassa. Onnistuminen lämmittikin illan sankarin mieltä. 

– Kiva, että sai onnistumisen ja kyllä se aina tuo hymyn naamalle. Jätkiltä tuli tapautusta olkapäälle, ja sitten mennäänkin jo eteenpäin. Ei jäädä liikaa ylistelemään, illan ykköstähti totesi pieni virne kasvoillaan.

HIFK ja HPK iskevät uudelleen yhteen heti huomenna Hämeenlinnassa. Voutilaisen mukaan päätöstä siitä, kuka kiekkoja torjuu tulevassa koitoksessa ei ole vielä tehty.

– Ei ole tietoa vielä, kuka pelaa huomenna, Voutilainen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle