HPK tasoitti sarjan, vaikka avainpelaajia oli sivussa − "Kolme ottelua jäljellä samaa taistelua, samaa sotaa"

LIIGA / Haastattelu
Philippe Cornet'n teot eivät aina näy suoraan tilastoista.
Flunssa-aalto pyyhkäisi HPK:n joukkueen yli ja avainpelaajia joutui jättämään neljännen välieräottelun väliin. HPK taisteli kuitenkin voiton. Yksi taistelijoista oli kanadalainen Philippe Cornet.

HPK lähti otteluun ilman kultakypärä Teemu Turusta, ykköspakki Niklas Frimania ja ylivoiman kapellimestaria Niclas Luceniusta. Siitä huolimatta HPK onnistui kairaamaan voiton Tapparasta. Kanadalaishyökkääjä Philippe Cornet puhkui ylpeyttä ottelun jälkeen.

− Olen todella ylpeä kaikista jätkistä kopissa. Todella sisukas esitys meiltä, Cornet hehkutti.

− Kolme kärkipelaajaa puuttui, joten tiesimme olevamme ison haasteen edessä. Samalla se antoi muille mahdollisuuden nousta esiin. Me todella tarvitsimme tämän voiton.

Kotijoukkue sai otteluun huippualun. Jo ottelun ensiminuuteilla Tapparalle tuomittiin kaksi rangaistusta ja HPK hyödynsi siitä seuranneen kahden miehen ylivoiman.

− Nämä ottelut ovat niin tiukkoja, että ensimmäinen maali on todella tärkeä, Cornet totesi.

Vaikka puolustaja Petteri Nikkilän laukoma osuma ei Cornet'n tehopistesaldoa kerryttänytkään, oli kanadalaisella silti maalissa tärkeä rooli maskimiehenä. 

− Haluan tietysti tehdä maaleja ja päästä pisteille, mutta haluan erityisesti auttaa joukkuetta kaikin tavoin. Oli se sitten alivoimalla tai maalin edessä maskissa, kuten tänään.

Sarja on ollut tasainen. Ainoastaan ensimmäinen Hämeenlinnassa pelattu ottelu päättyi yli yhden maalin erolla. Kahdesti perättäin on ratkaisua haettu nyt jatkoerästä. Ottelut ovat olleet paitsi taktiikkataulujen taistelua, myös kovaa fyysistä kamppailua kentällä. Kumpikin joukkue on osoittanut pystyvänsä kovaan kamppailuun, eikä sillä saralla ole kumpikaan päässyt merkittävästi niskan päälle.

Cornet ennustaakin sarjan venyvän mahdollisesti jopa seitsemänteen otteluun asti.

− Sen vuoksi nämä ottelut ovat niin tiukkoja. Kolme ottelua jäljellä ja se on samaa taistelua, samaa sotaa. Meidän pitää pitää kamppailupelaamisemme samalla tasolla kuin tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle