HPK taisteli tiensä seiskapeliin – Antti Pennanen: ”Siellä oli tänään 27 blokattua laukausta ja se on kauhea määrä”

LIIGA / Haastattelu
Antti Pennasen joukoilta löytyi tänään oikeanlainen taisteluilme, joka siivitti isännät tiukkaan voittoon Kärpistä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

HPK taisteli sinnikkäästi kotonaan ottelua hallinnutta Oulun Kärppiä vastaan ja onnistui siirtämään ottelusarjan ja mestaruuden ratkaisun kuuluisaan seiskapeliin.

Edellisessä ottelussa Oulussa HPK hallitsi pelin kulkua, muttei onnistunut raapimaan voittoa itselleen. Tänään asetelma oli päinvastainen Kärppien hallitessa pelitilanteita.

– Vastustaja oli erittäin hyvä tänään. Joskus matkan aikana finaaleissa pelin juoksu ollut sellainen, että me ollaan hallittu, luotu paikkoja ja ei olla saatu maaleja. Tänään oli vähän toisenlainen tarina, Pennanen kiteytti ottelua.

Kärpät tuli otteluun aktiivisesti karvaten korkealta kahdella pelaajalla. HPK oli ajoittain helisemässä Kärppien kovan paineen alla, muttei sortunut suurempiin virheisiin. Emil Larmin finaalisarjan toinen nollapeli sinetöi lopulta voiton isännille.

– Meidän piti puolustaa kovaa, olla sitkeä, taistella hyvin ja olla tehokas tänään. Tarvittiin myös hyvä maalivahtipeli, Pennanen tiivisti.

HPK oli ottelussa sitkeä ja jätti kauden viimeiseen kotipeliin kaikkensa. Mustelmilta ei tänäänkään vältytty.

– Olen erittäin ylpeä joukkueesta. Siellä oli tänään 27 blokattua laukausta. Se on kauhea määrä ja kuvastaa hyvin tuota luonnetta, joka tuolla kopissa on, Pennanen kiitteli omiaan.

Finaalisarja huipentuu ratkaisevaan seitsemänteen otteluun, joka pelataan lauantaina Oulussa. Pennanen ei usko Kärppien lähtevän peruuttelemaan ratkaisevaan otteluun, vaan odottaa oululaisten iskevän kovaa hyökkäyspelin kautta.

– Kärpät alkaa kotona puolustamaan tuolla hyökkäyskoneistolla? En usko siihen. Kaksi hyvin hyökkäävää jengiä pelaa vastakkain, joten molemmille joukkueille tulee hetkiä jolloin pitää puolustaa. Kaksi hienoa joukkuetta ja mennään seiskapeliin, niin kyllä tämä sarja saa aika hienon päätöksen, Pennanen veisteli tulevasta koitoksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle