HPK päästi hierojan nostamaan Liigan mestaruuspokaalin kolmantena – "Jalka vähän väpätti siinä"

LIIGA / Haastattelu
Vastapuolella oli Sulinille maajoukkueesta tuttuja pelaajia.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
HPK:n hieroja Juha Sulin sai kunnian nostaa Kanada-maljaa kolmantena heti kapteeni Otto Paajasen ja varakapteeni Robert Leinon jälkeen.

Kun HPK oli tänä iltana kaapannut miesten jääkiekon Suomen mestaruuden, joukkueen kapteenin Otto Paajasen käsistä Kanada-malja kulkeutui ensiksi varakapteeni Robert Leinolle, mutta sen jälkeen vuorossa oli HPK:n ja miesten maajoukkueen monivuotinen hieroja Juha Sulin, 57.

− Filip Riska tuli ilmoittamaan, että kapteenit ovat näin päättäneet. Jalka vähän väpätti siinä, mutta pakko se oli hoitaa. Oli uran hienoimpia hetkiä, Sulin totesi tunteikkaana.

− Nousi ihan kevyesti. On sitä ennenkin nostettu, mutta siitä on jo vähän aikaa, Sulin naurahti.

Hämeenlinnalainen Sulin on itsekin pelannut HPK:ssa I-divisioonassa ja SM-Liigassa. Tämän kauden HPK:ssa oli avainpaikoilla hämeenlinnalaisen kiekkokoulun kasvatteja, kuten kapteeni Paajanen, Leino sekä ykköspakki Petteri Nikkilä.

− Varovasti sitä olen miettinyt, että kyllä se palapeli on noiden kundien ympärille rakentunut. He ovat juniorimyllyn läpi käyneitä miehiä ja nyt vastasivat tuohon haasteeseen, kuten pitääkin. Olen ylpeä koko oranssista organisaatiosta, Sulin totesi.

− Tämä on upeaa, miten tällä kokoonpanolla on revitty sarjassa pisteitä ja yhtäkkiä vielä kasvettiin lisää, Sulin hehkutti.

HPK voitti ratkaisevassa seitsemännessä finaaliottelussa Kärpät vieraskentällä jatkoajalla maalein 1–2. Kyseessä on seuran toinen SM-kulta miesten jääkiekossa.

Muokattu 4.5.2019 kello 22.42: Otsikkoa muokattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös