HPK juhli voittoa Oulussa – Antti Pennanen: "Ei ole tarvinnut kauheasti muuttaa mitään"

LIIGA / Haastattelu
Pennasen HPK jätti torstaina Kärpät Oulussa nollille.
Kuva © Jarno Hietanen

HPK oli tälläkin kertaa ottelun alussa Oulussa vahvempi joukkue. Kärppien heikot ensimmäiset erät ovat olleet tämän kevään perinne.

– Kovasti taisteltiin ja puolustettiin, tehtiin se, mitä tänään voiton eteen tarvitsi tehdä. Onnea oli paljon mukana ja Eemeli [Emil Larmi] oli loistava maalissa. Joukkue oli erittäin sitkeä ja puolusti hyvin. Paljon oli blokattuja laukauksia, ei voi kuin olla tyytyväinen, miten paljon pelaajat laittoivat tänään itsestään likoon, Pennanen suitsutti HPK:ta.

Edellisen Oulussa pelatun ottelun jälkeen Kärppien ainoa maalintekijä on ollut joukkueen kolmospakkiparin Mikko Niemelä. HPK on tehnyt aikamoisen tempun, kun se on pystynyt kahdessa viime pelissä hyydyttämään täysin Kärppien runkosarjassa tuhojaan tehneen hyökkääjien maalinteon.

–  Ei me mitään temppuja olla keksitty, meillä on kauden ajalta aika monta yhteistä tapahtumaa takana. Paljon on puhuttu, että meidän hyökkäyspelimme toimii, mutta tänäänkin kun katsoi puolustamistamme, sitä miten joukkue uhrautui laittamaan itseään likoon, niin sitä oli valtavan hieno katsoa.

Kärppäkäskijä Mikko Manner ja Pennanen tuntevat hyvin toisensa. Tässä ottelusarjassa ei toista psyykata eikä vyön alle lyödä. Muuten toisen tuntemisesta ei mainittavaa merkitystä Pennasen mukaan ole.

– En usko, että Mannerin tuntemisesta mitään hyötyä finaalisarjassa meille on, ja sitä paitsi hän tietenkin tuntee myös minut, joten se puoli menee tasan. Tunnemme toisemme hyvin, olemme ystäviä. Ei tuossa itse pelissä sinänsä ole mitään salaisuuksia, kaikki olennaiset asiat näkyvät kuitenkin muutenkin, viimeistään videolta.

HPK on kuitenkin onnistunut hankkimaan johtoaseman otteluvoitoissa ja vienyt peliä. Kärpät ei ole päässyt omille vahvuusalueilleen. Pelaaminen on suhteessa vastustajaan, eikä tämäkään ottelusarja tee siinä poikkeusta.

– Enemmän on kyse siitä, kumpi joukkue saa paremmin näkyviin omat vahvuutensa. Me ollaan pystytty pitämään oma pelimme kasassa, ei ole tarvinnut kauheasti muuttaa mitään omassa pelaamisessa. Se on varmaan se isoin juttu tässä ollut.

HPK:n pelaaminen ei kuitenkaan aina johda voittoihin samojen vahvuuksien vuoksi, vaan hämeenlinnalaisjoukkueessa on paljon enemmän vahvuuksia, kuin mitä yleensä puhutaan.

– Meidän pelissämme on paljon asioita, jotka auttavat meitä voittamaan. Jonain iltana se on hyvä hyökkääminen, toisena iltana hyvä erikoistilannepelaaminen ja tänään se oli hyvä puolustuspelaaminen. Vaikka meistä puhutaan, että olemme hyvä hyökkäyspelijoukkue, niin kuitenkin päästimme runkosarjassa toiseksi vähiten maaleja Kärppien jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle