HPK hukkasi johtonsa kahteen kertaan ja hävisi lopulta koko pelin – Antti Pennanen: ”Pitkään videolta tarkastettu maali haittasi meitä henkisesti”

LIIGA / Haastattelu
HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen harmitteli maalin hintaa omiin.

HPK koki tämän kevään playoffsien ensimmäisen kotitappion tiukan taiston jälkeen. Ottelua kahteen otteeseen johtanut kotijoukkue ei onnistunut karkaamaan johtotilanteessa oululaisilta lukuisista paikoista huolimatta. Isäntien tehottomuus jätti oululaisille mahdollisuuden napata peli haltuun, jonka Kärpät myös teki voiton arvoisesti. 

– Vähän sellainen momentumien peli tämä oli. Johdettiin ottelua 1–0 ja saatiin siinä tilanteessa muutama huippupaikka viedä peli jo 2–0-tilanteeseen. Toisen erän alkuun päästiin jälleen maalin johtoon ja siinäkin oli muutama hetki tehdä kolmas maali. Ei kuitenkaan tehty niistä paikoista ja sitten se peli kääntyi oululaisten suuntaan, Pennanen kertasi peliä.

Kärpät horjutti HPK:n pelaamista kahdella henkisesti kovalla tasoituksella. Ensimmäinen tasoituksista syntyi alivoimalla Oskar Osalan millintarkan laukauksen seurauksena. Toista Kärppien tasoitusmaalia puolestaan tarkasteltiin kahteen eri otteeseen videolta, ja molemmilla kerroilla tuomiona oli maali. Nämä osumat käänsivät pelin lopulta oululaisten suuntaan.

– Vastustajan alivoimamaali ja pitkään videolta tarkistettu maali olivat vähän sellaisia, jotka henkisesti haittasivat meitä ja se näkyi myös kiekollisessa pelissä. Maalin hinta omiin oli tänään pikkasen halpa omiin, Pennanen kertasi.

Jaspen Lindstenin tekemää 2–2-maalia tarkasteltiin lopulta kahteen eri otteeseen videolta. Ensin tuomareiden omasta aloitteesta ja heti tämän perään Antti Pennasen haastaessa tilanteen. Tilanteen tarkastelu videolta kahteen kertaan herätti monissa ihmetystä, sillä tilanteessa ei näyttänyt olleen selvää maalivahdin häirintää.

– Maalivahdin häirintää me siellä katsottiin. Siinä oli osuma maalivahtiin ennen sitä maalia. Mieluummin minä näillä nykytulkinnoilla tuollaisen haastan, kun jätän haastamatta. Ei jää sitten jossiteltavaa, Pennanen kertoi.

Samalla Pennanen jakoi kuittia Liigan nykyisiä maalitarkastuksia kohtaan.

– Tällä hetkellähän tuomarit ei saa tarkistaa samalla maalivahdin häirintää, se on sääli. Minun mielestä saisi katsoa kaikki. Se on tyhmää, että me valmentajat sitten laitetaan ne uudestaan sinne katsomaan niitä tilanteita, Pennanen ihmetteli.

Kärpät onnistu tylsyttämään ottelussa HPK:n kovimman vireen ja tasoitti ottelusarjan ansaitusti 2–2:een. Myös Pennanen jakoi krediittiä ottelusta oululaisten suuntaan.

– Kova taistelu erittäin hyvää joukkuetta vastaan ja Kärpät ansaitusti tänään voittoon, Pennanen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle