HPK ei antanut Lukolle mahdollisuuksia – hyökkääjä Kiti Seikkula oli mielissään joukkueen iskiessä kahdeksan maalia

Naisten Liiga / Haastattelu
Kiti Seikkula ja HPK saivat tänään juhlia maalin syntymistä peräti kahdeksan kertaa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Vahvasti Naisten Liigan ylempään jatkosarjaan menevä HPK ei antanut Rauman Lukolle mitään mahdollisuuksia päivän ottelussa, kun se nappasi 8−4 kotivoiton. Vaikka ottelun alussa kotijoukkue ei vielä saanutkaan parasta peliään aikaiseksi, onnistui se kuitenkin kolmesti iskemään kiekon raumalaisten verkkoon. Ykkösketjun 19-vuotias keskushyökkääjä Kiti Seikkula kiitteli joukkueen pelin parantumista ottelun aikana.

− Ensimmäinen erä ei ollut meiltä oikein hyvä, vaikka saimmekin nuo kolme maalia iskettyä. Lähdimme turhaan mukaan vastustajan hitaampaan vauhtiin, eikä pistetty omia jalkoja liikkeelle. Onneksi tajusimme sen itse ja aloimme pelaamaan omaa peliämme.

Seikkula ei ainakaan myönnä, että joukkue olisi lähtenyt takki auki ainoastaan yhden voiton napannutta Lukkoa vastaan.

− Eihän mihinkään otteluun saa lähteä takki auki, vaan aina on lähdettävä täydellä asenteella. Nyt onneksi saatiin peliin hallinta ja pidettiin se loppuun asti. Toki onhan jotain vialla, jos vastustaja pääsee iskemään neljä maalia.

HPK:n juna on menossa kohti ylempää jatkosarjaa.
HPK:n juna on menossa kohti ylempää jatkosarjaa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

HPK on ajoittanut kärsinyt maalinteko-ongelmista, joten tämän päivän kahdeksan tehtyä osumaa lämmittävät myös nuoren hyökkääjän mieltä.

− Onneksi nyt tuli itsellekin yksi osuma, hiukan tässä onkin ollut tuskaa maalinteon kanssa. Se on myös hyvä asia, että joukkue pystyi tänään paljon maaleja tekemään. Nostaa uskoa omaan tekemiseen.

Seikkula antaa valmennusjohdolle kiitosta siitä, ettei kokoonpanoja ole vaihdettu liikaa, vaan pelaajille on annettu aikaa löytää yhteinen sävel.

− Tykkään pelata tässä ketjussa (Niina Koukkula ja Anniina Kaitala kanssa). Ei meilläkään ole vielä lähtenyt parhaalla mahdollisella tavalla yhteispeli käyntiin, mutta nyt alkaa kemiat toimimaan kunnolla. Onneksi olemme saaneet rauhassa totutella yhteispeliin eikä ketjuja ole tarvinnut rikkoa.

HPK:n pelit jatkuvat jo keskiviikkona, kun joukkue matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Seikkula odottaa pelistä tiukkaa ja kamppailuvoittoista.

− Lähdetään keskiviikkoa kohti kovalla tempolla ja hyvällä asenteella. TPS pelaa melkoisen kovaa, joten eiköhän alkuviikosta harjoitella paljon kaksinkamppailuja sekä paineen alta poistulemista. Kova peli on varmasti tulossa.

Päävalmentaja Mari Saarinen alkaa juonimaan, miten TPS kaatuu Turussa keskiviikkona.
Päävalmentaja Mari Saarinen alkaa juonimaan, miten TPS kaatuu Turussa keskiviikkona.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

» Lähetä palautetta toimitukselle