HIFK:ssa ihastuttanut Tyrväinen pääsee tänään rymistelemään laitoja: "Pyrin olemaan fyysinen aina kun tulee paikka"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tyrväisen pelipaidan väri vaihtuu punaisesta sinivalkoiseen.
Kuva © Saimi Airaksinen
Suomen joukkueen MM-kisadebytantti Juhani Tyrväinen ei päässyt eilen joukkueen kokoonpanoon Kanadaa vastaan, mutta tänään HIFK:ssa ihastuttanut pommikone saa tulikasteensa Slovakiaa vastaan.

Kanada-voittoa Suomen joukkueen MM-ensikertalainen Juhani Tyrväinen joutui seuraamaan katsomon puolelta, ja voimahyökkääjän 

– Itse kun on pelannut, niin ei se ihan samalta tuntunut kuin jätkillä. Kyllä se on erilaista olla katsomossa. Peliä jännittää niin paljon enemmän, kun ei pääse vaikuttamaan lopputulokseen, Tyrväinen tuumasi.

Tänään illalla Slovakiaa vastaan Tyrväinen hyppää kaukaloon Eetu Luostarisen tilalle Suomen kolmosketjuun.

– Tänään aamulla tuli tieto, että pääsen pelaamaan ja nyt alkaa valmistautuminen otteluun. Pyrin olemaan fyysinen aina kun tulee paikka ja tuomaan energistä peliä meidän kentän osalta.

Ennen MM-turnausta Tyrväinen kohautti etenkin länsinaapuri Ruotsissa, sillä Tre Kronorin maalivahti Jacob Markström loukkaantui törmäyksessä Tyrväisen kanssa. Isompaa polemiikkia tapaus ei kuitenkaan aiheuttanut.

– Tahaton törmäys, mutta kaverit on kyllä kuittailleet ja kyselleet.

"Me ollaan iso joukkue"

Slovakiaa vastaan Tyrväinen odottaa kiihkeää kamppailua ja tarkkaa joukkuepelaamista kummaltakin osapuolelta.

– Ilmeisesti Slovakia oli pelannut hyvin Yhdysvaltoja vastaan eilen. Heillä on varmasti samantyylinen joukkue kuin meillä.

– Vaikka heilläkin on NHL-pelaajia, niin he pyrkivät pelaamaan hyvin joukkueena. Me ollaan iso joukkue, ja se on meidän tyyli pelata näissä kisoissa, Tyrväinen kertoo.

Tyrväisen mukaan avausvoitto helpottaa koko joukkueen yhteistä tekemistä, mutta hyvänolontunnetta ei saa päästää valloilleen ennen turnauksen toista ottelua.

– Nyt kun tosipelit alkavat ja pystyttiin Kanada voittamaan, niin se luo sitä fiilistä, että voidaan voittaa kenet vaan. Meidän pitää kuitenkin pitäytyä joukkueena, ja pelata ottelu ensin loppuun ja miettiä sitten lopputulosta, Tyrväinen toteaa päättäväisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle