HIFK:n tehomies Teemu Turunen oli tyytyväinen taisteluvoittoon − "Koko ajan peli menee parempaan suuntaan"

LIIGA / Haastattelu
Teemu Turunen oli kaikessa mukana Helsingin torstai-illassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK:n vaikean alkukauden yksi valopilkku on ollut HPK:sta IFK:n riveihin siirtynyt Teemu Turunen. Aktiivinen ja työteliäs pelaaja oli helpottunut Kärpät-voiton jälkeen.

Viime kauden Suomen mestari, täksi kaudeksi HIFK:n riveihin siirtynyt Teemu Turunen oli mainiolla pelipäällä kun HIFK kukisi Oulun Kärpät jatkoajalla maalein 4–3. Turunen saalisti ottelussa hurjat 3 tehopistettä.

Turunen vastasi ottelun avausmaalista, jonka hän iski ottelun ensimmäisellä minuutilla. HIFK-hyökkääjä on odottanut itseltään enemmän tulosta hyökkäyspäässä. Kärppiä vastaan tulosta tuli.

– Pikku hiljaa peli on parantunut ja paikkoja on tullut, mutta ei vaan oo mennyt kiekko sisään. Tänään onneksi vähän pomppi, kertoi HIFK-sankari Turunen.

HIFK sai otteluun loistavan alun ja siirtyikin 2–0-johtoon, jonka Kärpät kuitenkin kuroi vielä kiinni. Turunen totesi ottelun olleen tiukka.

– Tiukka peli. Saatiin hyvä startti siihen alkuun ja päästiin 2–0 edelle. Pelattiin hyvä peli kokonaisuudessaan. Jepeltä(Jesse Saarinen) hyvä maali jatkoajalla ja Fränä(Frans Tuohimaa) pelasi maalissa hyvin, kiteytti Turunen.

Turunen kommentoi myös HIFK:n vaisua alkukautta ja linjasi tehottomuuden vaivanneen joukkuetta.

– Hyvin ollaan pelattu jo vähän aikaa, mutta voittoja ei ole ropissut. Tehottomuus on ollut pienoinen ongelma. Nyt on kuitenkin hyvä suunta, totesi Turunen.

HIFK:n pelin parantumiseen Turunen ei koe liittyvän mitään erikoisia keinoja.

– Ei ole mitään salaisuuksia. On menty vain peli kerrallaan eteenpäin eikä olla takerruttu liiaksi aikaa edelliseen häviöön, analysoi Turunen HIFK:n kelkan kääntymistä.

HIFK:n tähtihyökkääjä kertoo myös että tunnelma joukkueen sisällä on erittäin hyvä, vaikka alkukausi on ollut vaikea.

– On meillä todella kivaa ja hauskaa täällä, Rennosti vaan kun mennään eteenpäin ja jokainen saa olla oma itsensä niin eiköhän tämä tästä lähde paranemaan.

Voiton myötä HIFK on toista kertaa tällä kaudella voittoputkessa, kun se on nyt voittanut kaksi ottelua peräkkäin.

HIFK pelaa seuraavat neljä otteluaan vieraskentällä. Vieraskiertueen ensimmäinen kamppailu on lauantaina Porissa. Ottelu alkaa 18.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle