HIFK:n päävalmentaja Pikkarainen vaatii omiltaan parempaa ja lyttää maalitarkastusten arpomiset − ”Varmaan seuraava vaihe on, että fanitkin saavat haastaa kerran pelissä”

LIIGA / Haastattelu
Jarno Pikkaraiselle jäi illan ottelusta paljon pohdittavaa ennen lauantai-illan kuudetta osaottelua.
HIFK:n päävalmentaja pettyi pelaajiensa otteisiin perjantaisessa ottelussa Lahdessa. Ensimmäinen mahdollisuus päästä välieriin kariutui kotijoukkueen laadukkaampaan pelaamiseen, johon HIFK ei pystynyt vastaamaan. Lisähämmennystä saatiin lukuisista torikokouksista ja maalitarkasteluista, joista ei meinattu saada selkeyttä edes pitkän pohdinnan jälkeen.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen esiintyi tyynesti perjantai-illan ottelun jälkeisessä haastattelussa vaikka pinnan alla varmasti kiehuikin. Olihan hänen luotsaamansa joukkue hävinnyt juuri selvästi ja suurieleisesti ensimmäisen mahdollisuutensa varmistaa paikkansa välieriin.

Itse ottelussa kotijoukkue Pelicans oli löytänyt selkeästi aiempaa paremman peli-ilmeen, jolla pystyttiin vastaamaan HIFK:n aktiiviseen ja kärkkääseen pelitapaan. Illan ottelussa HIFK ei enää saanut tyrehdytettyä vastustajansa kiekollista peliä puolustajilta alkaen

Pikkarainen lähti perkaamaan ottelua lakonisesti hyväksyen tosiseikat ja huolehtien jo lauantaina pelattavasta kuudennesta osaottelusta.

− Se, että onko seuraava peli katkolla vai ei, niin se ei siihen vaikuta. Mutta Pelicans oli tänään terävämpi ja tehokkaampi ja ansaitsi voittonsa.

Helsinkiläisten otteet viidennessä osaottelussa kolmen voitokkaan ja pelillisesti onnistuneen esityksen jälkeen eivät olleet enää riittävällä tasolla voiton takaamiseksi. Pikkarainen löysikin moitittavaa niin peruspelaamisesta kuin erikoistilannepelaamisestakin.

− Terävyys ja päättäväisyys puuttuivat. Pelicansilla sen sijaan sai ne maalit ja sai sen kotihurmoksen päälle, niin tiedossa oli vaikea ilta. Tasainen pari ja välillä heilahtaa näin. Tietenkin kotikentällään Pelicansille on ollut aika etu jo pitkän aikaa. Tänään he osasivat hyödyntää sen.

− Erikoistilanteissa oltiin paljon perässä tänään. Se on selvää.

Vaikka HIFK:n pelaamisesta löytyikin selkeitä parannuksen kohteita, Pikkaraisen mieltä askarrutti myös tuomarilinja ja muutama kiistanalainen maalitilanne, joita vatvottiin tuomareiden kesken merkittävä tovi ottelusta.

− Ei se (pitkät tauot) mikään optimaalinen tilanne ole. Tietenkin tämä menee viihteen puolelle enemmän ja enemmän. Varmaan seuraava vaihe on, että fanit saavat haastaa kerran pelissä! Mutta näillä mennään. On se selvä, että kun tulee näin pitkiä taukoja, niin ei se ole hyvä kellekään pelin kulun kannalta. Samaa maalia tarkastellaan ei vain yhden kertaa, vaan siinä on haasto ja niin poispäin. Kyllähän se pitkittää ja vie sitä pelin intensiviteettiä, Pikkarainen lataa jo hieman tiukempaan sävyyn.

Maalitilanteiden tulkinta ja haastot ovat Liigassa nykyisellään verrattain yleisiä, ja yleistä on myös se, että tulkintaan käytetään tyypillisesti useampi minuutti. Usein nähdään myös tilanne, jossa ensimmäisen päätöksen jälkeen omasta näkökulmastaan kielteisen tuomion saanut joukkue tekee uuden haaston, jolla pyritään kumoamaan juuri tehty päätös.

− Olisi hyvä, että se (maali) voitaisiin katsoa kertarykäyksellä, eikä sitä sitten tarvitsisi turhaan arpoa uudestaan.

Tuomarien jahkailu ei kuitenkaan ratkaise käynnissä olevaa sarjaa, joka jatkuu HIFK:n kotiottelulla jo lauantaina. Helsinkiläiset lähtevät luonnollisestikin katkaisemaan sarjaa, ja tämän saavuttamiseksi Pikkarainen naulaa teesejään joukkueensa pukukoppiin.

− Pelata paremmin kuin tänään! Se on aivan ensimmäinen asia. Tietenkin nyt on tärkeä saada energiat takaisin. Kun sarja menee pidemmälle, niin tarvitaan aina viisautta enemmän. Kuitenkin nyt on back-to-back-pelit ja tämä on kuudes peli vähän reiluun viikkoon, niin määrätynlainen kärsivällisyys ja viisaus korostuu, Pikkarainen tiivistää rankan illan päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle