HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen: "Voittamista auttavia asioita pitää pystyä parantamaan"

LIIGA / Haastattelu
Pikkaraisen HIFK oli alussa hyvä, mutta loppuosaan peliä jäi hieman pohdittavaa.
Helsingin IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen ei ollut kuin maansa myynyt, vaikka HIFK hävisi välierien ensimmäisen ottelun Oulussa jatkoerän jälkeen lukemin 3–2.

HIFK sai otteluun unelma-alun, kun se johti ensimmäisen erän jälkeen kahdella maalilla. Siihen HIFK:n maalit kuitenkin tällä kertaa jäivät. 

– Kokonaisuutena tämä oli tasainen peli. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Toiseen erään vastustaja sai parin meidän huonon jäähyn kautta momentumin. Meille tuli siinä kohtaa huonoja kiekonmenetyksiä. Kolmas erä oli tasaista vääntämistä ja meni ihan suunnitelman mukaisesti. Jatkoerässä molemmilla oli paikkansa, mutta Kärpät rankaisi, Pikkarainen pohti ottelun jälkeen.

Kolmas erä näytti pitkään siltä, ettei Kärpät saa kirivaihdetta päälle. HIFK onnistui taktiikassaan lähes loppuun asti, kunnes 58. minuutilla Kärpät sai tehtyä tasoituksen ilman maalivahtia.

– Kolmas erä oli meiltä ihan ok, määrätty pelin jäädyttäminen saatiin tehtyä. Harmittava kamppailuhäviö ja Kärppien kuudes mies tuli kentälle juuri siihen, minne kiekkokin sitten tuli.

Seuraava peli pelataan jo perjantaina Helsingissä, sen jälkeen on vain vuorokausi väliä ja pelataan jälleen Oulussa. Voittavia keinoja on löydyttävä nopeasti, jottei Kärpät pääse karkaamaan voitoissa kovin kauas.

–  Pikkaisen pitää voittamista auttavia asioita pystyä parantamaan. Riskienhallinta kiekon kanssa pitää saada paremmaksi. Maalia kohti pitää saada enemmän painetta, laukausten määrää isommaksi ja kakkoskiekkoihin pitää päästä paremmin, Pikkarainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle