HIFK:n päätöserän menetetty johtoasema jätti Julius Nättisen pettyneeksi: "Meidän olisi pitänyt olla tylympiä"

LIIGA / Haastattelu
Julius Nättinen operoi HIFK:n ykkösketjussa. Arkistokuva.
Kuva © Ville Tohka
Tiistai-illan ratkaisu kuvasti koko sarjan tasaisuutta. Lars Bryggmanin maali reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä erotti voittajat ja häviäjät sarjan seitsemännessä ottelussa.

Pelicansin ja HIFK:n välisen puolivälieräsarjan ratkaisevasta ottelusta ei draamaa puuttunut. Maalin tappioasemasta kolmanteen erään lähtenyt HIFK meni kahdella pikamaalilla johtoon ja otti pelin hallintaansa.

Pelicansin sysisurkeasti suorittanut ylivoima tuotti viime hetkellä, kun lahtelaiset nousivat sen turvin tasoihin päätöserän puolivälissä, ja lopulta minuutti ja kolme sekuntia ennen päätössummerin soimista Lars Bryggman teki voittomaalin kuin tyhjästä syntyneestä tilanteesta.

Ratkaisumaalin aikana jäällä ollut Julius Nättinen näki seitsemännen kamppailun pienoiskuvana koko sarjasta.

– Olihan se vähän sarjan näköinen peli. Alku oli todella tarkkaa ja toisessa erässä peli vähän käynnistyi. Yllättävän paljon tuli maaleja tällaiseen peliin, ehkä molemmilla petti vähän kärsivällisyys ajoittain. Tänään nähtiin sellaisia maalipaikkoja, mitä ei tässä sarjassa muuten tullut niin paljoa.

Kolmannen erän voimasuhteet vaihtelivat tuloksen mukana laidasta laitaan.

– Kyllähän se oli aikamoinen vuoristorata. Ehkä jälkeenpäin kun miettii, niin meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan kurinalaisemmin johtoasemassa. Laitoimme itsemme sellaiseen asemaan, että saatamme joutua vaikeuksiin. Ja sitten se kierre lähtee siitä helposti, meidän olisi pitänyt olla tylympiä.

– Mutta turha sitä on nyt enää jossitella, Pelicans oli maalin verran parempi.

Läpi sarjan molemmat joukkueet ovat pystyneet suojelemaan ydintä eli maalinedustaa hyvin, mutta tiistai-illan kamppailussa hämmentävän moni maali syntyi nimenomaan ykkössektorin maalipaikoista. Myös ratkaisumaali syntyi aivan maalin edustalta.

– Ainakaan itse en ollut niin tietoinen, että siellä on niin vähän peliaikaa jäljellä. Siinä tuli sellainen sellainen oho-tilanne. Meidän olisi pitänyt pystyä olemaan jämäkämpiä, ja heittää (kiekko) vaikka pois sitten, jos ei muuta mahdollisuutta ole.

Tehot 2+3 puolivälieräsarjassa iskenyt Nättinen välitti lopuksi kiitoksensa HIFK:n faneille, joita oli saapunut jälleen hyvä määrä paikan päälle kannustamaan omiaan.

– Iso kiitos faneille. He ovat olleet hyvin meidän mukanamme ja tänään oli mahtava tunnelma, katsomossa oli paljon punaista. Oli hieno pelata IFK-paita päällä, ja olen ylpeä faneista. Harmi, että emme pystyneet antamaan heille sitä, mitä he halusivat, ja mitä olisimme halunneet antaa, Nättinen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle