HIFK:n ja koko Suomen kirkkain lupaus Anton Lundell ensi kesän NHL:n varaustilaisuudesta – ”Kyllähän se mielessä välillä pyörii”

LIIGA / Haastattelu
HIFK-lupauksen Anton Lundellin odotetaan varattavan korkealla ensi kesän NHL-varaustilaisuudessa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Liigakauden nuoriso-osaston ykköstähden Anton Lundellin odotetaan loistavan niin kuluvalla kaudella Liigassa kuin ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa. Pelaaja itse kertoo koittavansa keskittyä ensisijaisesti tuleviin peleihin, vaikkakin myöntää myös tulevan varauksen olevan välillä mielessä.

Ensi kesänä pidettävän NHL:n varaustilaisuuden kärkipään suomalaisedustuksesta vastaa erityisesti yksi nimi – HIFK:n nuori lupaava hyökkääjä Anton Lundell. TSN-kanavan tuoreimman rankingin mukaan Lundell varattaisiin tulevana kesänä numerolla yhdeksän.

Lokakuun alussa 18 vuotta täyttävä HIFK-sentteri kertoo odottavansa kuluvalta Liigakaudelta paljon omalle kehittymiselleen matkalla kohti taalakaukaloita.

– Itsellä on suuret odotukset sen suhteen, että pystyn olemaan tärkeä pelaaja joukkueessa, ansaitsemaan ison roolin ja sitä kautta auttamaan joukkuetta, kuten tämän illan HPK-matsissa, Lundell veisteli tuoreeltaan lauantai-iltana voittoisan ottelun jälkeen.

Näkyvään rooliin HIFK:ssa nousseelta Lundellilta voidaan odottaa punapaidoissa paljon. Pelaajan itsensä mukaan viime kauden kokemus Liigasta helpotti uuteen kauteen lähtemistä.

– Viime kausi oli vähän sellainen, että kaikki oli uutta. Nyt on helppoa aloittaa tämä kausi, kun tietää mitä on tulossa, Lundell kertoi.

Viime syksynä kotimaisessa Liigassa debytoinut Lundell pelasi edelliskaudella HIFK-paidassa 38 runkosarjaottelua ja saalisti niissä yhteensä 19 pistettä. Kypsällä pelaamisellaan hekumaa herättänyt hyökkääjä sai odotella kuluvan kauden maalihanojen aukeamista aina viidennelle kierrokselle asti.

Lopulta lauantai-iltana Hämeenlinnassa Lundellin maalihanat aukesivat miehen tulittaessa kaksi kaappia HPK:n verkkoon. Toinen nuoren hyökkääjän maaleista syntyi jatkoajalla, joka varmisti helsinkiläisille 4–5-jatkoaikavoiton.

– En voi ihan sanoa, että apina oli niskassa, mutta oli se hieno tunne, kun sai tehtyä kaksi tärkeää maalia. Nyt täytyy vaan koittaa jatkaa samalla mallilla, Lundell totesi naurahtaen.

Liigan nuoriso-osaston kirkkaimpana tähtenä Lundell saa osakseen paljon huomiota. Kysyttäessä tulevan kesän varaustilaisuudesta, myöntää hän miettivänsä sitä ajoittain.

– Totta kai se varaustilaisuus välillä mielessä pyörii. Usein kirjoitetaan juttuja ja se tulee sieltä aina esille. Mä koitan, etten mieti sitä liikaa ja koitan keskittyä näihin peleihin ja joukkueen auttamiseen, nuori hyökkääjä tuumi. 

Selvää on, että pidemmän aikavälin tavoite nuorella pelaajalla on rapakon toisella puolella. Kuluneen kesän aikana voimaa ja kokoa kerännyt Lundell kokee, että pärjätäkseen Pohjois-Amerikan kaukaloissa tulee hänen kerätä entistä enemmän voimaa, jota haetaan tällä hetkellä kotimaisilta kentiltä.

– Siellä (NHL:ssä) on vahvoja pelaajia. Eli voimaa täytyy kyllä saada lisää joka osa-alueelle, että on vielä jämäkämpi jäällä. Harjoittelua vaan alle, niin pikkuhiljaa se sieltä tulee, Lundell mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle