HIFK:n historiallinen mestaruusviiri nostettiin kattoon – Sanni Vanhanen: "Kevään muistot tulivat mieleen"

Naisten Liiga / Haastattelu
Sanni Vanhanen ratkaisi viime keväänä HIFK:lle ensimmäisen mestaruuden. Arkistokuva.
HIFK voitti tiukassa Naisten Liigan kamppailussa HPK:n. Mestaruusviiri nostettiin Stadin Gimmojen viime keväänä voittaman kullan merkiksi Pirkkolan jäähallin katonrajaan. Sanni Vanhanen oli tehokas sunnuntain mittelössä.

HIFK voitti HPK:n Naisten Liigan tiukassa kamppailussa sunnuntaina maalein 3−1. Sanni Vanhanen teki Stadin Gimmojen voittomaalin ja toimi toisena syöttäjänä Pauliina Salosen iskemässä ensimmäisessä osumassa.

Mestaruusviiri nousi Pirkkolan jäähallin kattoon ennen ottelun alkua merkkaamaan HIFK:n viime kaudella voittamaa sen seurahistorian ensimmäistä naisten SM-kultaa.

− Tiesimme, että tulee kova peli. Alussa emme olleet ihan läsnä, mutta luotamme omaan tekemiseemme. Sitä kautta homma kääntyi lopulta meidän eduksemme, Vanhanen totesi.

Juhlahetki toi oman mausteensa muuten tavanomaiseen runkosarjamittelöön.

− Kyllähän tuollainen vähän poikkeaa perusrutiineista. Tiesimme, että sellainen on edessä. Olisi pitänyt valmistautua siinä mielessä paremmin.

− Oli huikea fiilis ja kevään muistot tulivat mieleen. Arvostan sitä tosi paljon, että näitä (mestaruuksia) arvostetaan naistenkin jääkiekossa yhtä paljon miehissäkin. On kunnia kantaa HIFK-paitaa, Vanhanen tunnelmoi järjestettyjä juhlallisuuksia.

Vanhanen palkittiin viime kevään pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän iski HIFK:n mestaruuden ratkaisseen maalin.
Kuva © Aleksi Koskinen

Vanhanen oli viime kaudella merkittävässä roolissa pudotuspeleissä, jotka päättyivät helsinkiläisjuhliin. Kysyttäessä ensimmäisenä mieleen tulevaa muistoa kevään tuoksinasta, tulee vastaus nopeasti.

− Eiköhän se ole se, kun viimeisen finaalin ratkaisumaalia tarkasteltiin videolta. Siinä vähän jalat tärisi, mutta oli helpottavaa, kun kiekko vietiin lopulta keskialoitukseen maalin merkiksi, kertasi Vanhanen tekemäänsä ikimuistoista osumaa.

HIFK on jo muutenkin Naisten Liigan suurin mestarisuosikki alkaneelle kaudelle. Viime kauden mestaruuden puolustaminen asettaa valokeilan entistä tiukemmin Stadin Gimmoihin.

− En tiedä, vaikuttaako se pelaamiseemme. Haluamme kehittyä ja saada omaa joukkueen peliä paremmaksi. Totta kai haluamme uusia mestaruuden ja palauttaa muistot sitä kautta mieliimme, Vanhanen toppuutteli mahdollisia paineita.

HIFK:n mestaruusjoukkueen runko on pysynyt melkolailla kasassa. Joukkue on saanut muutaman vahvistuksen ja yksi heistä on Vanhasellekin Tyttöleijonista tuttu turkulaishyökkääjä Salonen. Nuoret hyökkääjät on istutettu samaan vitjaan.

− Hyvin meillä on mennyt. Olemme pelanneet junnumaajoukkueessakin yhdessä, joten kyllä meillä hyvin menee. Varmasti, kun saamme enemmän pelejä alle opimme tietämään paremmin, missä toinen menee, Vanhanen naulasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle