HIFK:n Roope Taposen ottelun alku oli henkisesti haastava – “Kun on skeidat housuissa, sinne pitää vaan jotain heittää tielle”

LIIGA / Haastattelu
Roope Taponen torju HIFK:lle nollapelin.
Kuva © Aleksi Koskinen
Varmaotteinen Roope Taponen keräsi vyölleen nollapelin voitto-ottelussa Rauman Lukkoa vastaan. Ottelun alku oli nuorelle pelaajalle vaikea, mutta henkinen ote kehittyi pelin edetessä.

HIFK:n ja Lukon toinen pudotuspelikohtaaminen päättyi helsinkiläisten 1–0-voittoon. Vakuuttavasti koko kauden HIFK-maalilla pelannut Roope Taponen osoitti jälleen arvonsa joukkueelleen eikä päästänyt yhtäkään kiekkoa taakseen.

Vasta uransa kolmannen aikuisten sarjan pudotuspeliottelun pelanneelle Taposelle maistuu pudotuspelikiekko.

– Kyllähän se hyvältä maistuu. Näitä kuitenkin venataan koko kausi, että päästään pelaamaan tosipelejä. Yksi pomppu sinne tänne ratkaisee. Kiva pelata näitä, Taponen kertoo.

Maanantai-illan ottelu oli ennen kaikkea tasainen. Taponen kiittelee erityisesti joukkueensa alivoimapelaamista.

– Meillä oli enemmän skodeja (laukauksia), mutta meillä oli pirun hyvä alivoima. Tapettiin monta minuuttia alivoimaa.

– Pomppu sinne tänne. Tänään pomppi meille, ja me ansaittiin se tänään. Hyvä voitto meille, Taponen sanoo.

Niin sanottu maalin peli sekä jatkoerä ovat varmasti henkisesti haastava asetelma maalivahdille. Taponen myöntää, että pelin alku oli hänelle henkisesti vaikea, mutta pelin edetessä myös varmuus kasvoi.

– Välillä on helpompaa ja välillä vaikeampaa. Tänään oli vaikea startti itsellä peliin, ja ajatukset olivat siellä sun täällä. Sain sitten kasattua ne hyvin, ja jatkoerä oli omasta mielestäni itselleni henkisesti helpoin.

– Minulla ei ole muuta tavoitetta kuin antaa aina joukkueelle mahdollisuus voittaa. Se on minun tehtäväni, ja siihen kun keskittyy, on peli itselleni helpompaa, Taponen linjaa.

Roope Taponen juhli voittoa joukkueensa kanssa.
Kuva © Aleksi Koskinen

Toisessa erässä Taponen venyi todelliseen game saver -torjuntaan, kun hän sai torjuttua Julius Mattilan yrityksen työntää kiekko maaliin takatolpalla. Taponen paljastaa, että apuna oli hippusellinen tuuria.

– Pelasin sen väärin itse. Lähdin haastamaan vähän liikaa kiekollista pelaajaa, ja sitten tuli kiire toiseen äijään. En tiedä, olisiko mennyt ohi takatolpasta, mutta kun on skeidat housuissa, sinne pitää vaan jotain heittää tielle. Tällä kertaa osui ja hyvä näin.

Nuorta maalivahtia varmasti miellyttää kahden voiton ja nollapelin saldo heti pudotuspelien alkuun. Taponen pysyy kuitenkin maltillisena ja siirtää katseensa jo tulevaan.

– Voitto tuntuu hyvältä. Nautitaan hetki, ja sitten pitää taas ladata seuraavaan. Ei tässä voi lähteä juhlimaan yhtään.

Lopuksi Taponen kertoo, että seuraavaan otteluun ei valmistauduta katsomalla videoita vastustajasta, vaan uuteen koitokseen lähdetään oma suoritus edellä.

– En mä tiedä tarvitseeko niitä (videoita Lukosta) katsoa. Tämä on enemmän meidän peli, ja keskitytään omaan hommaan. Sillä se voitto ainakin tänään tuli.

» Lähetä palautetta toimitukselle