HIFK:n Leevi Teissala vaikeni tuomarilinjasta – nuori hyökkääjä lupaa räväkän alun perjantain otteluun

LIIGA / Haastattelu
Teissala iski ottelussa HIFK:n 5–2-osuman.
Kuva © Jarno Hietanen

HIFK kärsi tylyn tappion välieräsarjansa kolmannessa ottelussa Tapparaa vastaan, kun helsinkiläiset tyrmättiin lukemin 5–2. Tappara siirtyi voiton myötä kuskin paikalle sarjassa, jonka neljäs ottelu pelataan perjantaina.

Vieraiden 5–2-kavennusosumasta vastannut hyökkääjä Leevi Teissala käänsi katseet sarjassa jo neljänteen otteluun, sillä kolmas ottelu ei tarjonnut paljoa.

– Kaveri sai siinä muutaman maalin liikaa siihen ensimmäiseen erän. Sen jälkeen emme pystyneet enää vastaamaan siihen huutoon.

Teissala on varma siitä, että neljännessä ottelussa nähdään nälkäisempi HIFK.

– Meidän täytyy tulla alkuun kovempaa ja kääntää ottelu sitä kautta meille. Se on meidän syömähampaamme perjantaille.

Tuomarilinjasta ei kommentoitavaa

Kevään pudotuspelien puhutuimmaksi ilmiöksi on noussut erittäin vaihteleva, ajottain raskaita rangaistuksia langettava tuomarilinja.

Ottelussa muutamaankin otteeseen tuomareille kuumentunut Teissala katsoo parhaakseen jättää kommentoimatta kolmannen ottelun tuomarityöskentelyn, sillä HIFK:lle vihellettiin peräti kahdeksan kahden minuutin rangaistusta. Myös puolustaja Eddie Larssonin käytöskymppi herätti tunteita helsinkiläisten penkillä.

– Se on varmaan parempi, etten kommentoi illan linjaa yhtään mitenkään.

Teissala oli etenkin ottelun päätöserässä yksi vieraiden pirteimmistä pelaajista, ja turkulaislähtöinen hyökkääjä iski maalinedustakahakoiden seasta helsinkiläisten illan toisen maalin. Maalia enempää positiivista ei Teissala löytänyt ottelusta.

– Ottelusta jäi henkilökohtaisella tasolla käteen vain maali, ei muuta.

Teissala vaihtoi sanoja ja iskujakin Tappara-puolustaja Joni Tuulolan kanssa ottelun loppuhetkillä, mutta tappeluksi asti ei kaksintaistelu kuitenkaan venynyt.

– En tiedä, olisinko tosissaan pudottanut hanskoja siinä tilanteessa.

Poissaolot vaivaavat HIFK-leirissä

Nokia-areenalla järjestettyjen keikkojen vuoksi ottelusarja alkoi kahdella peräkkäisellä koitoksella Nordiksella, jonka jälkeen pelataan kolme ottelua Tampereella.

Monet ovat arvioineet, että tämä on HIFK:lle haitaksi, sillä kolme peräkkäistä ottelua Tapparan vieraana on monelle tekemätön paikka.

Teissala kuitenkin sivuttaa puheet ja on valmiina otteluohjelman tarjoamaan haasteeseen.

– Ei se meidän näkökulmasta oikeastaan tuo lisähaastetta, sama otteluohjelma se on molemmille. Olemme valmiina perjantaihin ja tulemme kovaa, etenkin alkuun.

HIFK kärsii merkittävistä poissaoloista juuri kauden tärkeimpien otteluiden aikana, kun Ilari Melartin, Juha Jääskän ja Sebastian Dykin miehittämä poissaololista kasvoi ennen ottelua ykkössentteri Eetu Koivistoisella.

Lisäksi Julius Nättinen ei palannut otteluun kolmannen erän alkaessa. Teissala ei stressaa poissaoloista, vaan ilmoittaa olevansa valmis kasvavaan rooliin.

– Varmasti poissaolot näkyvät tietyllä tavalla joukkueessamme, mutta ainakin itse olen valmiina niin isoon rooliin, kun valmennus vaan sen suo. Kun pelataan, niin silloin pelataan.