HIFK:n Juho Keränen otti osumaa kesken JYP-ottelun ja antoi kiivasta palautetta tuomarille: "Kävin kysymässä, että etkö nähnyt"

LIIGA / Haastattelu
Juho Keränen otti osumaa JYPiä vastaan.

Juho Keränen taisteli elintilasta JYPin maalin edustalla, kun jyväskyläläisten puolustajan maila nousi korkealle. Keränen putosi jäähän, jonka jälkeen hyökkääjä kävi ottelun toisen erotuomarin kanssa kiivasta keskustelua.

Keränen kävi juttelemassa tuomarin kanssa vielä seuraavallakin pelikatkolla.

− Vastustajan puolustaja antoi vähän poikittaista mailaa suuhun. Tuomari sattui olemaan ihan tilanteen vieressä, niin kävin vähän kysymässä, että etkö nähnyt, Keränen totesi ottelun jälkeen.

Mitä tuomari sitten vastasi?

− Ei nähnyt. Tilanteet tulevat tietysti nopeasti. Siinä ehkä vähän turhautuu, kun joutuu käymään paikkaamassa suupieliä. Se ottaa hetken aikaa päähän. Löimme vielä ylävitoset pelin jälkeen tuomareidenkin kanssa, Keränen kertoi.

Keräsen pelityyli on vastustajien kannalta inhottava. Kokenut hyökkääjä on jatkuvasti iholla ja ajaa taklauksen loppuun asti, kun siihen paikka ilmenee. Suukin käy, jonka JYP-ottelun erotuomarikin sai huomata.

− Nuorempana tuli enemmän soitettua suuta ja otettua vähän käytösrangaistuksiakin. Se oli ehkä nuoruuden tyhmyyttä. Mielestäni on hyvä suhde, arvostan tuomareita ja ymmärrän, etteivät he voi kaikkea nähdä. Eikä se rooli ole Liigassa helppo, he eivät ole ammattilaisia, vaan amatöörejä ja tekevät siviilityötä. Heidän ei ole ehkä niin helppo valmistautua kuin meillä.

− Nykyään arvostan ja kunnioitan enemmän tuomareita kuin ennen. Aina olen jonkun verran arvostanut ja kunnioittanut, mutta nyt kun on vanhempi ja viisaampi, niin enemmän, Keränen jatkoi.

Kesäharjoittelussa uusia juttuja

HIFK otti kauden toisen voittonsa, kun se voitti JYPin 4–2-lukemin.

HIFK:n Ville Varakas taklasi heti ottelun alussa JYPin Anton Stråkaa suihkukomennuksen arvoisesti, mutta HIFK onnistuikin tekemään alivoimalla maalin.

Tämä antoi HIFK:n ottelulle vahvan sysäyksen ja helsinkiläisjoukkue johtikin ottelua toisessa erässä jo 4–0-lukemin. HIFK:n neljännen maalin jälkeen JYP pääsi kuitenkin jollain tasolla otteluun mukaan.

− Toisen erän lopussa otimme ehkä vähän jalkaa kaasulta ja aloimme hukkailla kiekkoja. Sitten JYP teki yhden maalinkin. Kolmannen erä pelasimme hyvin pois, vaikka he tekivät yhden. Ei heillä ollut oikein kunnon paikkoja, pelasimme fiksusti, Keränen pohti.

HIFK:n yksi syömähammas JYPiä vastaan oli aggressiivinen paineistuspelaaminen. HIFK:n viisikko pysyi tiiviinä hyökkäysalueella, ja pelaajat reagoivat nopeasti JYPin pelaajien tekemiin pelitekoihin.

HIFK pystyikin paineistamaan JYPiä vahvasti ja kiekonriistojen jälkeen onnistui luomaan maalipaikkojakin.

− Sehän on paljon reagoimista, nopeasti käy pää ja nopeasti reagoimme suunnanmuutoksiin ja irtokiekkoihin. Sitähän se on paljon. Silloin, kun se toimii koko viisikolla ja koko viisikko on mukana ja jokainen liikkuu, silloin sitä on tosi mukava pelata. Ei tarvitse hirveästi miettiä, Keränen analysoi.

Keränen koki kesken viime kauden loukkaantumisen, jonka takia hän oli joitain pelejä sivussa. 34-vuotias hyökkääjä pystyi siitä huolimatta harjoittelemaan läpi kesän terveenä.
Kesäharjoittelussa oli mukana myös uusia juttuja.

− Olimme jäällä alkukesästä, se oli uutta. Ei ole ollut hetkeen sellaista. Yhteinen aika oli silloin enemmän jäätä ja vähemmän fysiikkaa. Olin hyvässä kunnossa loukkaantumisen jälkeen, joten oli helppo lähteä kesään, eikä tarvinnut lähteä takamatkalta kirimään, Keränen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle