HIFK:lla on edessä tiivis leiritys huippuolosuhteissa − päävalmentaja Saara Niemi odottaa urheilullista kehitystä ja hienoja kokemuksia

Naisten Liiga / Haastattelu
Saara Niemen HIFK:lla on edessä mielenkiintoinen reissu.
Kuva © Timo Savela
Stadin Gimmat suuntaa maaottelutauon jälkeen Sveitsiin, jossa se leireilee ja harjoittelee yhdessä EV Zugin naisten joukkueen kanssa. HIFK-päävalmentaja Saara Niemi kertoi Jatkoajalle, millaiset tulevan matkan sisällöt ja tavoitteet ovat.

HIFK:n naiset suuntasi maaottelutauolle puhtaalla 4−0-voitolla Kuortaneesta. Päävalmentaja Saara Niemi suuntaa ensi viikoksi Naisleijonien mukana Saksaan. Maajoukkuetapahtuman jälkeen Stadin Gimmat matkaavat Zugiin, jossa luvassa on tiivis aikataulu seurayhteistyön merkeissä.

− Kävimme tässä pelin jälkeen pelaajien kanssa ohjelman läpi. Tulee kivaan väliin tämä reissu. On hienoa tehdä yhteistyötä Zugin kanssa. Pääsemme majoittumaan Sveitsin maajoukkueurheiljoille tarkoitettuun keskukseen. Olemme etuoikeutettuja, että pääsemme sinne, Niemi tunnelmoi marraksuun puolivälin jälkeen edessä siintäviä maisemia.

HIFK:n ja EV Zugin naisten joukkueen välinen yhteistyö on merkittävä panostus seurojen kehittämiseksi. Vaikka helsinkiläisten vierailu alppimaahan ei ole pitkä, tekemistä silti riittää. Stadin Gimmojen matka kestää 16. päivästä 19. päivään.

− Urheilemaan sinne menemme. Torstaina lennämme aikasin sinne ja menemme käymään Engelbergin vuoristoalueella siinä lähellä Zugia. Se on sellainen turistihomma. Sen lisäksi harjoittelemme vähän jään ulkopuolella.

− Perjantaina harjoittelemme yhdessä Zugin joukkueen kanssa. Pakit ja hyökkääjät harjoittelevat erikseen ja tutustuvat jäällä. Lisäksi on koko joukkueella fysiikkatreeniä, Niemi luettelee.

Tiivis ja tärkeä vierailu

HIFK:lta lähtee matkaan koko taustaryhmä. Myös toimitusjohtaja on mukana organisaatioiden välistä tiedonvaihtoa varten. Perjantai-iltana vuorossa on yhteinen seminaari.

− Lauantaina on oma aamujää ja iltapäivällä peli Zugia vastaan. Viikonloppuna on sitten vielä illanviettoa. Tiivis on ohjelma, mutta mahdollisuus on joukkueelle tosi hieno. Saamme paljon tietoa ja pääsemme tutustumaan zugilaisiin. Tarkoitus on viedä molempia seuroja eteenpäin, Niemi muistuttaa.

Tiivis on ohjelma, mutta mahdollisuus on joukkueelle tosi hieno.

Seurat eivät jätä asioita vain HIFK:n vierailuajan varaan, vaan yhteistyö on aloitettu konkreettisesti jo etukäteen.

− Olemme olleet puolin ja toisin yhteydessä jo ennen reissua. Viime viikolla pidimme palaveria heidän päävalmentajansa Daniela Diazin kanssa ja suunnittelimme kokonaisuutta.

Vielä ennen Zugin matkaa Niemi on mukana naisten maajoukkueiden Deutschland Cupissa Saksan Landshutissa. Hän on Juuso Toivolan päävalmentaman Naisleijonien valmennusryhmän jäsen.

− On iso kunnia päästä mukaan. Olimmekin kesällä tiiviisti yhdessä maajoukkueen kanssa ja nyt on mukava päästä näkemään kaikkia ja mittaamaan omaa tasoamme. Olemme vain pari päivää yhdessä ennen kuin jo pelaamme. Heti tulee kova Tšekki-peli eteen, Niemi tuumi.

Tšekki-ottelu on Naisleijonilla vuorossa keskiviikkona. Suomi kohtaa tapahtumassa myös Tanskan ja Saksan.

» Lähetä palautetta toimitukselle