HIFK teki seitsemästä ylivoimastaan vain yhden maalin − Osuman iskenyt Mikko Kousa: "Ylivoimamme jäi näpräilyksi"

LIIGA / Haastattelu
Puolustaja Mikko Kousa kaipasi lisää suoraviivaisuutta HIFK:n ylivoimapeliin.
Kuva © Emil Hansson
Vaikka HPK karkasi IFK:ta vastaan avauserässä jo 3−0-johtoon, oli helsinkiläisillä vielä saumat kääntää ottelu seitsemän ylivoimatilaisuutensa aikana. IFK:n ainoa ylivoimamaali syntyi ajassa 47.51, kun Mikko Kousa viimein onnistui Teemu Turusen syötöstä.

Mikko Kousa oli IFK:n 2−4-tappion jälkeen pettynyt mies. Ennen kaikkea IFK:n puolustuspeli kaipasi lisää potkua.

− Annettiin maalit HPK:lle turhan helposti. Kyllä HPK käytti hyvin maalintekopaikkansa hyödykseen, mutta kyllä meidän pitää olla kypsempiä puolustuspelissä. Ei voida antaa tuollaisia maaleja. Pientä terävyyttä puolustuspeli kaipaa ehdottomasti lisää, peräänkuuluttaa Kousa.

HPK sai avauserässä huseerata rauhassa HIFK:n maalin edessä ja teki käytännössä kaikki erän kolme maaliaan lähietäisyydeltä. Kousalla oli selvä näkemys, miten maalin edessä tulisi pelata.

− Maalin edessä pitäisi olla isäntä eikä antaa vastustajalle tilaa.

HIFK:n seitsemästä ylivoimatilaisuudesta ainoan maalin tehnyt puolustaja Kousa näki syyt, miksi kotijoukkueen ylivoimapeli oli niin tehoton.

− Varsinkin toisessa erässä ylivoimamme jäi näpräilyksi ja siten tehottomaksi. Tehokas ylivoimapeli vaatii malttia. Pitää uskaltaa pelata myös pelin ulkopuolelta ja ampua selvistä paikoista.

− 1−4-kavennukseni syntyi, kun pelasimme tarpeeksi yksinkertaisesti ja lauoimme hanakasti.

HIFK:lle avautuu tilaisuus ottaa revanssi HPK:sta heti huomenna, kun joukkueet kohtaavat jälleen − tällä kertaa Hämeenlinnassa.

− Kyllä meidän pitää silloin liikkua paremmin ja laittaa ensimmäinen syöttö joukkuekaverin lapaan. Ylivoimapelin pitää tietysti kohentua. Vieraspelissä pitää kunnioittaa viivoja, laittaa kiekkoa vastustajan linjojen taakse ja voittaa kaksinkamppailuja.

» Lähetä palautetta toimitukselle