HIFK palasi Sveitsistä vakuuttavasti − Sanni Vanhanen analysoi reissun antia ja viikonlopun rooliaan

Naisten Liiga / Haastattelu
Sanni Vanhanen loisti HIFK:n ykköstähtenä RoKia vastaan sunnuntaina.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Tehoillaan 2+3 RoKin sunnuntaina upottanut HIFK-tähti Sanni Vanhanen pohti viikonlopun erikoisrooliaan ja kertasi viikontakaisen Sveitsiin suuntautuneen seurayhteistyömatkan antia. Reissu Alppien keskelle todisti, että Euroopassa tehdään hyvää työtä naisten jääkiekon parissa.

HIFK voitti RoKin sunnuntain naisten liigakierroksella lukemin 6−0. Stadin Gimmojen Sanni Vanhanen paukutti rovaniemeläisten verkkoon kaksi maalia ja syötti lisäksi kolme joukkuekavereidensa osumaa.

− Meillä oli aika paljon pelaajia akatemiasta, mikä on tietysti haastavaa, kun tulee paljon uusia pelaajia kesken kauden. Jokainen otti hyvin paikan vastaan ja pelasi hyvin. Liigapelaajat saivat hieman tavallista enemmän vastuuta. Itsekin sain hyvin peliaikaa ja pääsin hyvään vauhtiin, joten oli kiva pelata, 18-vuotias hyökkääjä pohti.

Vanhanen kellotti sunnuntain kamppailussa peliaikaa muhkeat 26 minuuttia ja yhdeksän sekuntia. Helsinkiläisten hyökkäyksessä oli kuluvana viikonloppuna isoja poissaoloja, kun muun muassa ykköstähdet Michaela Pejzlová ja Julia Liikala olivat sivussa. Roolin kasvu ei hetkauttanut ikäisekseen kokenutta peluria.

− Ei se ole juurikaan vaikuttanut. Tietysti, kun kärkipelaajat puuttuvat, niin itselläni on enemmän vastuuta (ratkaista pelejä), Vanhanen sanaili.

Helsinkiläiset voittivat viikonlopun molemmat ottelut päästämättä maaliakaan omiin. Lauantaina HIFK kellisti Kuortaneen 3−0, silloinkin ilman ykköstykkejään.

Kun kärkipelaajat puuttuvat, niin itselläni on enemmän vastuuta

HIFK oli viikko sitten Sveitsissä reissulla yhteistyön merkeissä. Stadin Gimmat kehittävät toimintaansa yhdessä EV Zugin naisten joukkueen kanssa.

− Se jäi mieleen, että muissakin maissa tehdään hyvää työtä naisten lätkän suhteen ja se on hyvä juttu. Jokainen otti oppia sen, mitä henkilökohtaisesti sai. Joukkueena huomasimme, että pitäisi oppia pelaamaan paineen alla. Tuolla oli paljon yleisöä ja iso halli, niin täytyy pitää huoli, ettei keskittyminen mene muualle kuin peliin, kertasi Vanhanen matkan antia.

HIFK pelaa vielä ennen Naisten Liigan joulutaukoa neljä ottelua. Niihin hallitsevan Suomen mestarin resepti on selvä.

− Se on iso juttu, että pelin taso ei tipahtaisi. Meidän pitää pystyä pelaamaan parasta peliämme koko 60 minuuttia jokaisessa ottelussa, Vanhanen paalutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle