HIFK-kasvatti Max Wärn esiintyi ensimmäistä kertaa Jokerien paidassa Tallinnassa – tupa täynnä ja tunnelma katossa

KHL / Haastattelu
Max Wärnillä ehti olla ennen jokeridebyyttiä melkein kahdeksan kuukautta taukoa otteluista.

Jokerit hankki kokeneen hyökkääjän, Max Wärnin, joukkueensa vahvuuteen noin viikko sitten. HIFK-kasvatille Jokerien edustaminen ei tuo ylimääräisiä henkilökohtaisia paineita seurojen välisestä vastakkainasettelusta huolimatta, vaan mies nauttii nyt täysillä Jokereissa olemisesta.

Wärnin pelilupa-asiat eivät vielä maanantain kotikamppailussa Riian Dinamoa vastaan olleet kunnossa, joten kokeneen kiekkoilijan jokeridebyytti siirtyi Tallinnan ensimmäiseen kotiotteluun. Mies sai kamppailussa vierelleen Sakari Mannisen sekä Steve Mosesin.

– Olihan tätä (kauden avausta) jo odotettukin! Tosi hyvin olen päässyt sisään, tuossa on hyvä nippu jätkiä ja on kyllä ollut tervetullut olo. Omaa peliä pitää vain viilata kuntoon, se on kaikkein tärkein.

30-vuotias helsinkiläishyökkääjä pelasi edellisellä kaudella HV71-miehistössä Ruotsin SHL:ssa. Aiemmin tuore Jokerit-laituri on edustanut kahta ulkomaalaista KHL-seuraa, viimeistä edellisellä kaudella Kunlun Red Staria ja sitä ennen kaksi kautta HK Sotšia.

– Joka sarjassa on aina omat vivahteensa. Ruotsissa on aika erilaista, siellä mennään paljon päätyjen kautta ja heitellään kiekkoja sinne, peli menee jatkuvasti päästä päätyyn. Täällä taas tulee jatkuvasti kaksinkamppailuita, enemmän mennään kiekon kanssa alueelle ja pelaaminen on vähän organisoidumpaa, luettelee Wärn.

Wärnin liike oli hyvällä tasolla heti avauskamppailussa ja hän toi lisää fyysisyyttä Jokerien kolmosketjun tekemiseen. Raamikas hyökkääjä ei kuitenkaan ole vielä täysin tyytyväinen omaan tekemiseensä, mikä on ymmärrettävää lähes kahdeksan kuukautta kestäneneen pitkän paussin jälkeen.

– Kyllä oli ruostetta vielä ja tiedän, että pystyn paljon parempaan. En ole missään nimessä huolestunut ja annan kyllä pari peliä itselleni aikaa, että alkaa näyttämään paremmalta.

Kokenut hyökkääjä ihasteli runsasta fanijoukkoa ja mainiota tunnelmaa jokeridebyytissään.

Itse ottelussa ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta, jota lähdettiin pelaamaan 3-3 tasanumeroista. Jokerit esitteli toisessa erässä hienon nousun, mutta avauserän se hävisi lukemin 1-3. Lopulta helsinkiläiset kuitenkin voittivat ottelun.

– Vastustaja sai muutaman onnekkaan maalin siihen alkuun. Niitä ei enää saa takaisin, kun ne ovat tuolla repussa. Hienosti kuitenkin taisteltiin itsemme takaisin ja se on tärkein homma. Näkee, että on voimaa ja uskoa jätkissä, kehaisee fyysinen hyökkääjä omiensa nousua.

Tondiraban jäähalliin oli saapunut paljon molempien joukkueiden kannattajia ja tunnelma oli mitä parhain. Jokerilaiturin mukaan myös pelin tuoksinnassa saattoi huomata mainion meiningin.

– Hyvä tunnelma oli! Kyllä sen heti Maamme-laulun aikana huomasi, että tänään on hyvä meininki ja paljon meidän faneja oli tullut paikalle, ihan huippufiilis, kertaa Wärn vaiherikkaan illan antia.

Jokerien seuraava kamppailu on sunnuntaina ja pelipaikkana toimii toistamiseen Tondiraban jäähalli. Ottelussa helsinkiläisseura isännöi Severstal Tšerepovetsia.

» Lähetä palautetta toimitukselle