HIFK-kapteeni Jere Sallinen uskoo joukkueeseensa

LIIGA / Haastattelu
Jere Sallinen vastasi isäntien avausmaalista.
Kesken kauden HIFK:n kapteeniksi nimitetty hyökkääjä Jere Sallinen oli tyytyväisellä mielellä Kärpät-voiton jälkeen. Edessä on viimeinen rytistys ennen joulutaukoa ja usko oman joukkueen tekemiseen on kova.

HIFK:n kärsimä keskiviikkoinen Jukurit-tappio jäi kaivelemaan koko joukkueen mieltä. Kapteeni Jere Sallisen mukaan häviöstä ammennettiin voimaa perjantain peliin, sillä joukkue halusi todistaa osaamisensa.

− Kyllähän se keskiviikko jäi kaivamaan jokaista. Puhuimme, että tänään on iso vastustaja ja kova peli ja lähdetään antamaan parasta siihen ja näyttämään, että Jukurit-peli oli ohipeli. Onnistuimme hyvin.

Kärpät-peli oli tiukka taistelupeli, jossa laadukkaat maalivahti- ja puolustuspelit olivat pääosissa. Sallinen kehui kotimaalivahti Frans Tuohimaan esitystä hymy huulilla.

− Tuohimaa pelasi tänään erittäin hyvin ja auttoi joukkuetta. Niin kauan kuin nolla pidetään, niin ollaan lähellä voittoa.

Vaikkei maalinteossa onnistunutkaan, Kärpät sai Sallisen mukaan myös omat vahvat vaiheensa ottelussa. Kotijoukkue onnistui kuitenkin selviytymään niistä kuivin jaloin.

− Kyllä Kärpillä oli omat momentuminsa, mutta se on jääkiekkoa, se kuuluu tähän. Kyllä meillä oli tänään myös tontit tehdä enemmänkin maaleja, meidän pitää vielä vähän olla skarpimpia ja haluta maaleja enemmän ja mennä maalille. Kyllä tämä oli tänään puolustusvoitto ja olemme ylpeitä siitä.

Päävalmentaja Jarno Pikkarainenkin oli ollut pelin jälkeen hyväntuulinen ja jakanut pukukopissa kehuja.

− Aika perinteiset jutut oli. Hänen mukaansa Tuohimaa pelasi hyvin ja puolustimme ja uhrauduimme hyvin. Pikkarainen sanoi, että nautitaan tästä hetki ja sitten huomista kohti, Sallinen kertoi.

Viikonloppu sisältää HIFK:lle kaksi kovaa kärkikamppailua

Perjantain vastus Kärpät viilettää Liigan kärjessä kerättyään 24 ottelussa komeat 60 pistettä. Välillä on vaikuttanut siltä, että oululaisille ei löydy pysäyttäjää. HIFK-kapteeni kehuu sarjakärkeä, vaikka ei pysäyttämättömyyttä allekirjoitakaan.

− En tiedä, onko Kärpät selkeästi edellä. Kyllähän he iloista jääkiekkoa pelaavat ja heillä on hirveä taitomäärä ja kokemus ja voittamisen kulttuuri. Kova joukkue on kyllä.

Lauantaina HIFK kohtaa Tampereella vierasottelussa Tapparan. Kirvesrinnat majailevat sarjataulukossa toisina ja edessä on jälleen kova kamppailu pisteistä. Sallinen näkee, että Tappara-ottelussa tepsivät samanlaiset lääkkeet kuin Kärpät-ottelussakin.

− Huomiseen tarvitaan paljon asennetta. Pitää lähteä pelaamaan samalla tyylillä kuin tänään. Puolustetaan tosi hyvin ja uhrautuvasti. Tehdään paljon hommia kotiinpäin ja karvataan. Ei anneta niille sitä siementä, millä ne saavat pelin kukkimaan.

HIFK:n kausi on sujunut ailahteluista huolimatta positiivisissa merkeissä ja joukkue on Liigassa tällä hetkellä viidentenä. Matkaa esimerkiksi kolmanteen sijaan on vain kaksi pistettä.

− Olemme hyvillä fiiliksillä. Meillä on hyvä meininki tässä. Vähän pientä ailahtelua on ollut, nyt yritetään sitä kitkeä pois. Tällä lailla kun pelataan miten tänään pelasimme ja jatketaan siten, niin varmasti hyvä tulee, Sallinen tuumailee.

Runkosarjaa on jäljellä vielä 36 ottelua, jonka päälle tulevat vielä mahdolliset pudotuspelit. Sallinen uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin ja näkee ryhmän monipuolisuuden olevan rikkaus.

− Kausi on pitkä ja sitä ei vielä tiedä, mitä sen aikana tapahtuu. Meillä on hyvä joukkue, meillä on paljon hyviä pelaajia. Monentyylisiä pelaajia, on taitavia pelaajia, työmiehiä, pelaamme hyvin joukkueelle. Niin kuin tänään näki, meillä on mahdollisuudet voittaa ihan kenet vain tässä sarjassa. Mennään tästä eteenpäin ja kohti Tamperetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle