HIFK-kapteeni Jere Sallinen haluaa laittaa pisteen omiensa hurlumhei-kiekolle: ”Pitää pystyä pelaamaan sitä kuuluisaa omaa peliä”

LIIGA / Haastattelu
HIFK-kapteeni Jere Sallinen on valmis käärimään hihat joukkueen menestyksen eteen.
Helsingin IFK taistelee kiivaasti paikasta kuuden parhaan joukossa. Joukkueen kapteeni Jere Sallinen haluaa omiensa keskittyvän aiempaa enemmän omaan pelaamiseen, jos joukkue haluaa pysyä kiinni suorassa pudotuspelipaikassa.

HIFK matkustaa keskiviikkoillan kierroksella Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Joukkue lähtee otteluun allaan tappiot HPK:ta ja Pelicansia vastaan. Molemmat näistä tulivat voittolaukauskilpailussa.

Pelillisesti HIFK on ollut kahdessa edellisessä ottelussa niskan päällä, mutta hallinnasta huolimatta joukkue on onnistunut keräämään näistä peleistä vain kaksi pistettä.

HIFK-kapteeni Jere Sallisella on selvä mielipide, mistä homma tällä hetkellä kiikastaa.

– Kun päästään niskan päälle otteluissa, ja erityisesti johtotilanteessa, alkaa meillä pelaaminen tökkiä. Alkaa vähän sellainen hurlumhei-pelaaminen, ja jätetään asiat roikkumaan ilmaan. Pitäisi pystyä jatkamaan sitä kuuluisaa omaa peliä ja iskemään seuraavaa maalia sisään, Sallinen analysoi joukkueensa pelaamista.

Samalla Sallinen haluaa löytää omiensa pelaamiseen lisää rohkeutta.

– Pelirohkeuteen pitää pystyä panostamaan enemmän. Meidän pitää uskaltaa johtoasemassakin pelata sen kiekon kanssa, Sallinen mietti.

Illan ottelusta Ilvestä vastaan Sallinen odottaa vauhdikasta. Sarjataulukossa Ilves on helsinkiläisiä vain seitsemän pistettä edellä, joten ottelussa pelataan isoista pisteistä.

– Ilveksellä on hyvä jengi. Nuori ja nälkäinen. Ne on pelannut erittäin hyvin, joten iso kamppailu meille tulossa, hyökkääjä kertasi.

HIFK-fanit saivat kuulla illan ottelun alla ikäviä uutisia, kun seura tiedotti joukkueen kultakypärän Teemu Turusen olevan sivussa peleistä lähes kaksi kuukautta. Turunen loukkaantui lauantain kierroksella Hämeenlinnassa HPK:n Tommi Tikan taklauksen seurauksena.

» Lähetä palautetta toimitukselle