Hämmentävä tilastofakta jälleen Tapparan peikkona – Jussi Tapola: "Asia, jota meidän pitää pystyä parantamaan"

LIIGA / Haastattelu
Jussi Tapolan Tappara on ollut Ilvestä vastaan vaikeuksissa tällä kaudella.
Kuva © Jarno Hietanen

Tämän kauden Tampereen paikalliset ovat nyt Ilvekselle 3–1, kun se haki "ryöstön" Tapparalta lukemin 4–3. Tällä kertaa ottelun ratkaisuhetket nähtiin toisen erän alussa, kun Ilves teki kolme maalia noin neljän minuutin sisään.

– Siinä oli vähän lepsuilua puolustamisessa, ja vastustaja oli tehokas. Sitten se olikin yhtäkkiä 4–1, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola harmitteli.

– Olimme ensimmäiset 25 minuuttia katseluosastolla eikä kärkipelin vaatimalla tasolla.

Tappara kiri maalin päähän, mutta lopun tasoituksen haku ilman maalivahtia ei tuottanut tulosta. Itse asiassa Tappara on viimeksi tasoittanut ottelun ilman maalivahtia pelatessaan niinkin kauan sitten kuin maaliskuussa 2018.

Mistä näin hämmentävä tilastofakta johtuu?

– Pelasimme kyllä tänään hyvin ilman maalivahtia. Ei siinä oikein muuta selitystä ole kuin se, että pomput eivät ole olleet kohdillaan. Se on kuitenkin asia, jota meidän pitää pystyä parantamaan, Tapola myönsi.

Kunnon paikallispeliin kuuluu myös tunteita herättävä tuomaritoiminta. Tällä kertaa mailaa sai käyttää varsin vapaasti, mutta Tapola ei lähtenyt kritisoimaan valittua linjaa.

– Se oli ihan tasapuolinen, ei siinä mitään. Sen taakse ei voi missään nimessä mennä.

Tappara suuntasi heti ottelun jälkeen Jyväskylään, jossa se yöpyy. Lauantaina ohjelmassa on jo neljältä alkava ottelu Oulussa, mikä tuntuu varsin erikoiselta pitkä matka huomioiden.

– Mennään sen mukaan, mitä kalenterissa lukee. Siinä mitataan huippu-urheilijaa, miten pystyy huoltamaan ja löytämään seuraavan pelin. Toivottavasti tappio sisuunnuttaa meitä, Tapola toivoi.

Pientä ilonaihetta Tapparalle paikallispelissä toi ranneviillosta toipunut Waltteri Merelä, joka teki Ilvestä vastaan riemastuttaneen osuman.

– Totta kai on hienoa nähdä hänet ylipäätään pelaamassa. Tärkeä pelaaja meille, Tapola tuumasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle