Häikäisevien häkkipäiden näytös jatkui Slovakiaa vastaan - "Eipä tässä kauheasti paineita tunne"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kolmikko 17-vuotiaita pelaajia on vakuuttanut.

Nuoret Leijonat nappasi erittäin vakuuttavan voiton Slovakiasta lukemin 5-1. Suomi oli ottelussa vakuuttavasti kuskin paikalla alusta alkaen, eikä Slovakialla juuri ollut mahdollisuuksia taistella voitosta.

Vaikka maalinteon avauserässä avasivat Henri Jokiharju ja Santeri Virtanen, hyökkäyksen vakuuttavimpina hahmoina jatkoivat Anton Lundell ja Kaapo Kakko.

- Peli rullasi hyvin alusta alkaen. Vastustaja vetäytyi paljon ja me pääsimme rullaamaan. Sitä kautta vyörytimme ja teimme maaleja, Lundell kertaa.

Lundell on pelannut turnauksen alusta alkaen Kakon kanssa. Kaksikolla on pelissä monia samoja vahvuuksia, sekä melko samanlainen ajattelumalli tavasta, jolla kiekkoa tulisi pelata.

- Pelaamme molemmat pää ylhäällä ja sitä kautta löydämme lyhyitä syöttöjä, sentteri tuumaa.

Kakolta puolestaan odotetaan ruokkimista ketjun uudelle kolmannelle lenkille, Eeli Tolvaselle. Tolvanen ja Linus Nyman vaihtoivat paikkoja toisessa erässä. Ketju tuntuikin saavan heti pelistä hyvin kiinni luoden useamman hyvän maalipaikan.

Myös tulosta tuli päätöserässä, kun Tolvanen tarjoili maalin Oskari Laaksoselle. Tolvanen kirjautti ottelussa tehot 0+2, mutta maaleja odotetaan edelleen.

- Tiedän, että hän pystyy tekemään maaleja ja minä jakamaan kiekkoa hänelle, Kakko lupaa.

Nuorten MM-kisoissa on ymmärrettävästi riittänyt vertailu Jack Hughesin ja Kakon kesken. Kakko itse ei tilanteesta niin jaksa välittää. Sama pätee myös oman joukkueen avainpelaajiin kuulumiseen.

- Ei paineita kauheasti tunne. TPS:ssä olen jo pystynyt olemaan kärkijätkä ja omalla pelillä pärjäämään täällä, Kakko sanelee.

Paineettomuuden on voinut aistia, sillä turkulaisen pelaaminen on ollut erittäin vakuuttavaa. Erityisesti Ruotsi- ja Slovakia-otteluissa miehen otteet ovat iskeneet monen silmään, ja nimenomaan positiivisessa mielessä.

"Se kolmas" häkkipää

Myös joukkueen kolmas häkkipää, Ville Heinola, avasi tänään pistetilinsä. Heinola iski ottelussa tehot 1+1.

- Heinola pelasi todella hienon pelin. Minunkin maaliin sellainen syöttö, josta oli mukava pistää sisään, Lundell hykertelee.

Turnauksen alussa hieman pelinopeuden kanssa vaikeuksissa ollut puolustaja pelasi heittämällä turnauksen parhaan pelinsä. Jokiharjun puolustajaparina pelaava Heinola sai selvästi omia vahvuuksiaan näkymään. Kiekollisesti lahjakkaalle puolustajalle onnistumiset ruokkivat itseluottamusta.

- Nyt oli aika maukas peli sekä itseltäni että joukkueelta. Tehty maali tuntui hyvältä, Heinola iloitsee.

- Pelaaminen on muutenkin tuntunut hyvältä. Välillä vastustajat ovat vahvempia, mutta sitten pitää paikata viisaudella.

Heinolan nousu on muutenkin ollut räjähtävä. 17-vuotias puolustaja pelasi vielä kauden ensimmäiset pelit Nuorten SM-Liigassa, eikä pelejä alle 20-vuotiaiden maajoukkuessakaan tullut ennen MM-leiriä.

Yksittäisiä syitä kehityksellä on vaikea hakea, mutta valmennuksen luottamus on tehnyt hyvää pelaajan itseluottamukselle.

- Ei käynyt alkukaudesta mielessä, että tänne pääsisi. Liiga-pelien kautta aloin uskoa, että tänne on hyvät mahdollisuudet, honkajokelainen kuvailee.

Nuorukainen ei aio jatkossakaan nöyristellä, vaikka pelit kovenevat. Pieni kaukalokaan ei askarruta Heinolaa.

- Pieni kaukalo tekee kovemman tempon ja muuttaa peliä. Onneksi on tullut pelattua näitä pelejä ja on vähän niksejä tänne.

» Lähetä palautetta toimitukselle