Goodwin torppaamassa Porvoon nousuhankkeet

MESTIS / Haastattelu
Mies jonka sukunimi mieleen jää.
Kuva © Timo Savela
Kaksi viime kautta tehokkaasti Porvoon Huntersissa pelannut Reno Goodwin pelaa tänä keväänä Mestis-karsinnoissa vanhaa joukkuettaan vastaan Peliittojen paidassa. Nälkäinen laitahyökkääjä odottaa kevään tärkeimpiä pelejä luottavaisin mielin.

26-vuotias Helsingin Jokerien kasvatti Reno Goodwin on varmasti yksi seuratuimmista pelaajista Peliittojen ja Huntersin välisessä Mestis-karsintasarjassa. Goodwin pelasi kaksi viime kautta Porvoossa.

Kaudella 2016-2017 Goodwin keräsi 24 runkosarjan ottelussa 12+22 tehopistettä. Pistetahti parani entisestään seuraavalla kaudella, jolloin tehokkaan ykköskentän laidalle noussut hyökkääjä ahnehti 30 runkosarjapeliin 21+23 pistettä. Lisäksi yhdeksässä pudotuspelissä pistekassaan kilahti 4+8 tehopistettä.

Kuluneella sesongilla Goodwin heitti kahden pelin lainakeikan Porvoossa 1+1 tehoin.

– Seura on tuttu. Olin pari vuotta siellä ja kävin tällä kaudella pari peliä pelaamassa. Joukkue on nyt muuttunut aika paljon. Varmaan aika nälkäinen ja yritteliäs. Heillä ei ole paljon hävittävää, joten aika paineettomasti he pääsevät lähtemään. Veikkaan, että aika lujaa tulevat päälle.

– Kaksi ihan hyvää kautta Porvoossa. Päällimmäisenä hyviä fiiliksiä. Viime vuonna jäi parin voiton päähän se kirkkain mitali, mutta muuten opin paljon ja sain pelata paljon. Oli kivaa.

Goodwinin mukaan pelaaminen entistä seuraa vastaan ei aiheuta kummempia tunnemyrskyjä.

– Sinänsä ihan mielenkiintoinen tilanne, että entinen joukkue vastassa. Ihan hyvältä tuntuu. Mieluummin pelaisi himassa. Vieraspeli, tuttu aski. Ei sen kummallisempaa fiilistä suuntaan tai toiseen.

– Aika paljon joukkue vaihtui viime kaudesta. Kyllä ne uudet jätkätkin on jollain tapaa tuttuja, kun siellä kävin lainalla pyörähtämässä. Katsomossa on varmasti paljon tuttuja, jotka ovat olleet Porvoon kannattajia. En usko, että katsomosta tulee mitään negatiivista ainakaan Porvoon puolelta.

Suomi-sarjan ansioluettelolla hyökkääjälle tarjoutui näyttömahdollisuus Peliitoista viime elokuussa. Hyvin sujuneilla näytöillä pelipaikka irtosi nopeasti. Loppukaudesta Goodwin on ollut yksi Peliittojen parhaista pelaajista. Loukkaantumisten sävyttämä syyskausi oli kuitenkin kokonaisuutena vaikea.

Kuluneella Mestiksen pelisesongilla pelejä on kertynyt alle vain 24, joissa tehopisteitä on syntynyt 2+7.

– Vähän vaikea runkosarja ollut itselle. Omat odotukset oli vähän erilaiset tähän kauteen. Loppua kohden on parantunut. Olen pysynyt kunnossa ja päässyt pelaamaan. Koko runkosarjan arvosanaksi antaisin itselleni ehkä semmoisen 6,75.

Latausta karsintapeleihin ei tarvitse etsiä. Saavuttamatta jäänyt pudotuspelipaikka toimii hyvänä ärsykkeenä.

– Totta kai nämä pelit sytyttää. Halutaan pitää tämä seura Mestiksessä. Tietysti ei saatu sitä pudotuspelipaikkaa mitä lähdettiin tavoittelemaan. Ehkä se pettymys ja raivo pitää kanavoida tuohon karsintasarjaan. Ihan normaali valmistautuminen näihin peleihin niin kuin aina.

Otteluun on pyritty Goodwinin mukaan valmistautumaan kuin mihin tahansa Mestiksen runkosarjapeliin.

– Ollaan harjoiteltu ja katsottu Huntersin pelaamista. Ihan kuin valmistauduttaisiin normaaliin runkosarjaotteluun.

Usko omaan tekemiseen ja joukkueeseen on horjumaton.

– Sarja katkeaa suoraan neljässä pelissä. Jokaista lähdetään voittamaan.

Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä on ollut tyytyväinen tehokkaasti viime peleissä esiintyneen neloskentän laituriin.

– Reno on ollut osa meidän loppukauden varmaan tehokkainta ketjua. Erittäin hyvää energista peliä. Sinänsä luotettava kaveri, että joka ilta se fyysinen puoli sieltä tulee. Renon iso vahvuus on luisteluvoima ja sen varaan on hyvä jääkiekkouraa jatkossakin rakentaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle