Gary Bettman ei näe ongelmaa venäläisten pelaamisessa NHL:ssä – "He ovat kaikki hankalassa tilanteessa"

NHL / Haastattelu
Gary Bettman puhui medialle Tampereella.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
NHL:n komissaari Gary Bettman ja varakomissaari Bill Daly eivät näe syytä kieltää venäläispelaajien pelaamista NHL:ssä. Venäläisten osallistumisesta World Cupiin ei kaksikon mukaan ole tehty päätöstä.

NHL:n komissaari Gary Bettman sekä varakomissaari Bill Daly astuivat median eteen ennen Columbus Blue Jacketsin ja Colorado Avalanchen toista kohtaamista Tampereella. Median kysymyksissä esiintyivät niin tulevien vuosien Global Series -ottelut, aivotärähdykset kuin paljon puhuttanut Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan.

Helmikuussa alkanut Ukrainan sota on puhuttanut NHL:n osalta. Sarjassa pelaa yli 40 venäläistä, joiden joukossa Aleksandr Ovetškin, joka on on jo vuosia osoittanut julkisesti tukensa Venäjän presidentille Vladimir Putinille. Bettman ei näe ongelmaa venäläisten pelaajien suhteen.

– Ovetškin sekä kaikki muut venäläiset NHL:ssä edustavat joukkueitaan, eivätkä Venäjää. He ovat kaikki hankalassa tilanteessa, koska useilla ellei jopa kaikilla on perhettä Venäjällä, Bettman sanoo.

– En tiedä tarkkaan, mikä on Ovetškinin suhde presidentti Putinin kanssa. Mutta edelleen, hän pelaa NHL:ssä ja edustaa Washington Capitalsia eikä Venäjää.

NHL on aiemmin ilmoittanut, että jääkiekon World Cup tekee paluun vuonna 2024. Vielä ei ole varmaa, onko Venäjä mukana turnauksessa vai ei. Ilmoituksen jälkeen NHL on välillä osoittanut Venäjälle vihreää valoa, välillä taas todennut Venäjän osallistumisen olevan epätodennäköistä.

– Emme ole sanoneet mitään muuta kuin että työstämme asiaa. Mitään päätöksiä ei ole tehty niiden kysymysten suhteen, jotka on erikseen ratkaistava, Bettman toteaa World Cupista.

– Olemme puhuneet Venäjän tilanteesta, eikä meillä ole sille vielä ratkaisua. Selvittelemme asiaa, Daly lisää.

Molempien puheissa korostuu, että NHL:llä on Venäjän-tilanteen lisäksi myös muita haasteita ratkottavanaan.

– Ja se on vain yksi niistä kysymyksistä, joita yritämme ratkoa yhdessä pelaajien ja kumppaneidemme kanssa. Luonnollisesti pyrimme tuomaan World Cupin takaisin totuttuun tapaan. Mutta saadaksemme prosessin etenemään normaalisti, on asioita, jotka pitää tehdä. Sen takia meillä ei ole vielä mitään virallista tiedotettavaa, Bettman kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle