Flyersin kärkipuolustaja Ivan Provorov ei manaa viime kauden pettymystä: "Olemme käyneet virheemme läpi"

NHL / Haastattelu
Provorov tähtää joukkueensa kanssa uuteen nousuun.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Valmentajanvaihdoksen kokenut Philadelphia Flyers tähtää viime kautta ehjempään ja parempaan tulokseen. Samoilla suuntaviivoilla alkavaan kauteen lähtee puolustaja Ivan Provorov.

Venäläispuolustaja Ivan Provorovin ja Philadelphia Flyersin viime kausi oli kokonaisuudessaan pettymys. Flyers jäi pudotuspelien ulkopuolelle eikä Provorov kyennyt täysin täyttämään hänelle asetettua roolia joukkueen kärkipuolustajana.

Hän teki täyden runkosarjan aikana seitsemän maalia ja 26 tehopistettä. Toissa kaudella Provorov latoi peräti 17 maalia ja teki yhteensä 41 tehopistettä, joten ero kausien välillä oli suuri. Viime kaudesta venäläisellä on vain ja ainoastaan parannettavaa.

Provorov, 22, mukailee silti huippu-urheilijalle tyypillistä ajatusmaailmaa eikä anna menneisyyden vaikuttaa nykyisyyteen.

− Viime kausi on menneisyyttä. Olemme käyneet virheemme läpi ja sen, miten tulemme aiempaa paremmaksi, Provorov sanoo.

− Harjoitusleirillä olemme kehittyneet, hän lisää.

Provorovilla on myös kirkas käsitys siitä, miten Flyers yltää kilpailukykyisessä Metropolien divisioonassa aiempaa ylemmäs.

− Meidän on pelattava joukkueena aiempaa johdonmukaisemmin, ja myös kiekon kanssa on pelattava aiempaa enemmän. Sitä kautta pyrimme luomaan itsellemme maalipaikkoja.

Kokenut NHL-luotsi Alain Vigneault korvasi Dave Hakstolin viime keväänä joukkueen päävalmentajana. Provorovin mukaan vaihdos penkin takana on ollut hyvä.

− Hän muutti pelimme rakennetta. Sitä, miten pelaamme kiekon kanssa. [Hänen kanssaan] on ollut mahtavaa ja kaikki ovat nauttineet muutoksista.

Viime kaudella Flyers sijoittui divisioonassaan kuudenneksi ja matkaa pudotuspeleihin villillä kortilla yltäneeseen Columbus Blue Jacketsiin oli 16 pistettä. Joukkueen tavoitteet kokonaisuudessaan ovat silti yksiselitteiset.

− Meidän on päästävä sille tasolle, jolla kykenemme pelaamaan ja edettävä pudotuspeleihin, Provorov päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle