Flyers-hyökkääjä Jakub Voráčekin tavoitteita ei ohjaa tehot, vaan halu menestyä: "Joskus teen 80 tehopistettä, muttemme pääse pudotuspeleihin"

NHL / Haastattelu
Voráček teki viime kaudella 66 tehopistettä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jakub Voráček oli Prahan NHL-tapahtuman seuratuimpia pelaajia. Perjantai-illan ottelussa hän jäi kuitenkin pisteittä, mutta se ei hyökkääjää haitannut. "Meillä oli kolmen ja puolen päivän ajan joukkueena hauskaa. Tämä oli mahtava tapa rakentaa joukkuehenkeä", hän kertoi.

Prahaan saapuneen NHL Global Seriesin pelaajalähettiläänä toiminut tšekkihyökkääjä Jakub Voráček oli ketjukaverinsa Claude Giroux'n kanssa samoilla linjoilla kauden avausottelun annista. Kamppailu Chicago Blackhawksia vastaan päättyi Philadelphia Flyersin 4−3-voittoon.

− En usko, että kukaan odotti meidän pelaavan näin hyvin. Luistelimme hyvin ja pakotimme heidät luopumaan kiekosta. Loimme paljon maalintekotilanteita ja kaikki pelasivat järkevästi, Voráček summasi ottelun jälkeen.

− Teimme pari virhettä, mutta niin tapahtuu jokaisessa ottelussa.

Voráček näki, että Flyers pelasi hyvin koko hyökkäysosaston voimin. Myös omaan ketjuunsa (Giroux−Kevin Hayes−Voráček) hän oli tyytyväinen.

− Kaikki ketjut pelasivat hyvin ja loivat tilanteita. Joskus kyse on tuurista, mutta olen tyytyväinen siihen, miten pelasimme ketjuna.

Tšekkitähti korosti, ettei tehojen tuleminen muualta heikennä hänen itseluottamustaan tai ohjaa hänen tavoitteitaan − päinvastoin.

− Maalit tulivat joltakin muulta, mutta sillä ei ole merkitystä. Joskus teen 80 tehopistettä, muttemme pääse pudotuspeleihin. Jos teen 50 tehopistettä ja pääsemme pudotuspeleihin taistelemaan Stanley Cupista, päätavoitteeni on se nyt, kun olen kolmenkymmenen vuoden iässä.

Voráček mainitsi koko Prahan-vierailun olleen joukkueen kannalta erinomainen kokemus.

− Meillä oli kolmen ja puolen päivän ajan joukkueena hauskaa. Tämä oli mahtava tapa rakentaa joukkuehenkeä.

Kesken Voráčekin pitämän puheenvuoron Flyersin päävalmentaja Alain Vigneault ilmestyi paikalle ja otti tilanteen haltuunsa Voráčekin katsellessa myhäillen vieressä. Vigneault kehui pikaisen puheenvuoronsa aikana erityisesti kaksi maalia tehnyttä Travis Konecnyä.

− Hän tuli harjoitusleirille loistavassa kunnossa ja pääsi muiden kanssa samalle sivulle. Hän pelasi hyvän ottelun.

Voráček puolestaan kehui Flyersin maalilla pelannutta Carter Hartia. Nuori kanadalainen päästi ensimmäisen maalinsa kaukaa, mutta Voráček totesi laukauksen olleen haastava.

− Se oli hankala laukaus pysäyttää. (Alex) Nylander veti kiekon hyvin lapaansa ja laukoi. Sen kaltaisia laukauksia on haastava torjua. Hän on lahjakas maalivahti, jolla on paljon potentiaalia. Vain taivas on hänelle rajana, Voráček suitsutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle