Filip Lindberg on tyytyväinen päätöksestään palata Suomeen

LIIGA / Haastattelu
Filip Lindberg pelaa vasta ensimmäistä kauttaan Liigassa.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS hävisi vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun Ässät oli vahvempi lukemin 3–1. TPS:n maalia vartioi ensimmäistä kauttaan Liigassa pelaava Filip Lindberg.

TPS koki kauden ensimmäisen tappionsa lauantaina Porissa, kun se kohtasi Ässät. Ottelun voittomaalista vastasi 18-vuotias Lenni Hämeenaho. Ottelu oli turkulaisjoukkueelle kauden seitsemäs. TPS:n maalilla on alkukaudesta säväyttänyt 24–vuotias Filip Lindberg. Lindberg siirtyi Liigaan Pittsburgh Penguinsin organisaatiosta. Kaksi viimeistä vuotta espoolaislähtöinen maalivahti on pelannut AHL-sarjaa. Eroa kotimaiseen liigaan on Lindbergin mukaan aika vähän.

– Isompi kaukalo, niin totta kai eroa on. Sama peli se on, kiekkoa tulee nopeasti maalille ja pelaajat on hyviä. Nopeaa peliä molemmissa, eri kokoinen kaukalo vaan. Minulle kelpaa kumpi vaan.

Ottelussa oli paikalla yli 5 000 katsojaa, jonka myötä hallissa oli hyvä tunnelma läpi ottelun. Paikalle oli matkustanut myös iso määrä TPS-kannattajia. Paikalle saapuneet kannattajat saivatkin Lindbergiltä kiitosta.

– Aina hienoa nähdä, kun kannattajat tulevat mukaan vierasotteluihin ja tuovat energiansa, se vaikuttaa ja näkyy aina meidän joukkueessa myös. Se on hieno asia ja ollaan siitä kiitollisia.

Ottelu oli todella fyysinen, ja siinä nähtiin paljon tunnetta molemmin puolin. Isoimmat nahinat ottelussa nähtiin kolmannessa erässä TPS:n maalilla. Tilanteesta passitettiin lopulta kolme miestä jäähyaitioon.

Taklauksiakin ottelussa nähtiin molemmin puolin. Osan fyysisyydestä sai kokea myös maalia vartioinut espoolainen, kun Ässien Kasperi Ojantakanen kaatui kohti Lindbergiä. Lindberg selvisi kuitenkin tilanteesta suuremmitta vammoitta.

– No tuli vähän osumaa, mutta ei mitenkään kummemmin. Pieni osuma, mutta ne kuuluvat peliin. Fyysisyys näkyi maalivahdille siten, että kiekkoja tuli paljon maalille, paljon oli porukkaa maskissa sekä hakkaamassa reboundeja. Kova ja haastava jääkiekko-ottelu oli.

Lindbergillä on NHL-varaus vuodelta 2019, jolloin Minnesota Wild varasi pelaajan seitsemännellä kierroksella. Lindbergin vyölle ei kuitenkaan ehtinyt Wildin organisaatiossa kertyä yhtään peliä, sillä hän ei solminut sopimusta organisaation kanssa, vaan siirtyi 2021 vapaana agenttina Pittsburgh Penguinsin organisaatioon. Sopimuksen loputtua maalivahti koki nyt olevan oikea aika palata Suomeen.

–Tässä vaiheessa uraa Suomeen siirtyminen tuntui minulle luonnolliselta. Tuntunut todella hyvältä, että olen päätynyt tähän ratkaisuun.

Ensi viikolla TPS pelaa kolme ottelua, niihin valmistautumiseen Lindbergillä on selkeä suunnitelma.

– Unohdetaan tämä peli ja paiskitaan hommia.

» Lähetä palautetta toimitukselle