Filip Chlapikin edustama Pelicans on nyt selkä seinään vasten − "On ollut vaikea vuosi minulle"

LIIGA / Haastattelu
Filip Chlapik oli lahtelaisten täsmähankinta sentteriosastolle. Rikkonainen kausi on kuitenkin piinannut nuorukaista.
Kuva © Timo Savela
Jatkoajan haastattelussa Filip Chlapík, joka saapui Lahteen NHL:stä siirtotakarajan viime hetkillä. Vaivojen jälkeen mies on jälleen askissa ja pelikunnossa auttamassa joukkuetta kohti voittoja. Voittoja joukkue kaipaakin, koska se on yhden tappion päässä kesälomasta.

Lahtelaiset kärsivät kotikentällään toisen tappionsa puolivälieräsarjassa TPS:ää vastaan 3−2-numeroin. Pelicans kävi ottelussa 2−1-johdossa, mutta niin vain TPS hiipi rinnalle ja ohi lopussa Eemil Viron tehtyä TPS:n voittomaalin reilu viisi minuuttia ennen ottelun loppua.

Pelicans hankki siirtotakarajalla hyökkääjä Filip Chlapíkin Ottawa Senatorsin organisaatiosta tuomaan lisää tulivoimaa hyökkäykseensä. 23-vuotias pelimies onkin välillä väläytellyt osaamistaan lahtelaisten riveissä.

− Ollaan nyt häviöllä voitoissa 2−1, mutta kaksi peliä on jäljellä. Ensimmäisessä pelissä me olimme parempia, toisessa TPS oli parempi. Tämän pelin me ansaitsimme voittaa, mutta aina ei mene niin kuin suunnittelee. Pitää vain pysyä poissa jäähyaitiosta, pelata enemmän viisi vastaan viisi -peliä. Uskon, että koko joukkue myös uskoo meidän olevan parempia viisikkopelissä, Chlapík kertaa tämän päivän peliä.

Pelicans voitti Turussa pelatun sarjan ensimmäisen pelin maalein 5−3, ja varsinkin sen ylivoima kylvi tuhoa. Illan koitoksessa Pelicans pääsi myös yrittämään useasti ylivoimalla maalintekoa, mutta vain kertaalleen kotijoukkue onnistui iskemään kiekon TPS:n reppuun, kun taas vieraat onnistuivat siinä kahdesti ylivoimillaan. Keinot ottelusarjan kääntämiseen ovat tiedossa.

− Laitetaan kiekkoa päätyyn ja karvataan se pois niin kuin teimme aluksi myös tässä pelissä. Pistetään painetta vastustajien pelaajiin. Pitää vain löytää myös maalipaikoille. Katsotaan videoklippejä, ja yritetään ottaa sieltä oppia.

Chlapikilla on ollut asiaa tuomareille sarjan aikana.
Kuva © Timo Savela

Rikkonainen kausi tšekkiläisen kiusana

Tšekin kausi on ollut rikkonainen, eikä pelejä liikaa ole tullut vyölle koko kaudella. Lahdessa Chlapík ehti pelata yksitoista peliä ennen loukkaantumistaan juuri TPS:ää vastaan pelatussa pelissä. Lahtelaisten onneksi joukkue sai myös Iikka Kangasniemen mukaan suoraan pudotuspeleihin.

− Vuosi on ollut minulle vaikea. Juuri kun olen pääsemässä rytmiin, niin loukkaannun ja joudun olemaan taas jonkin aikaa poissa. Olen yrittänyt olla ajattelematta sitä. En ole saanut pelata niin montaa peliä kuin olisin halunnut tänä vuonna.

Chlapík on pelannut monet vuodet Pohjois-Amerikassa. Ensiksi juniorisarjan puolella QMJHL:ssä, ja myöhemmin AHL:ssä, että NHL:ssä. Tarunhohtoisen puolella hänelle on kertynyt pelejä uralla tähän asti 57 ottelua. Tälläkin kaudella hän pelasi yhden pelin NHL:ssä. Alkukaudesta Chlapík kävi pelaamassa myös lainalla kotimaassaan Sparta Prahan riveissä, mutta lopulta tšekin tie vie Lahteen ja Pelicansiin.

− Kun päätin lähteä Ottawasta, niin minulla oli muutama tarjous pöydällä. Tiesin joukkueesta "Rudin" (Rudolf Červený) ja "Barton" (Patrik Bartošák), jotka ovat myös tšekkejä, joten tiesin sen olevan helppo muutos minulle. Me tulemme todella hyvin toimeen keskenämme. Bartošákin ja Červenýn tunteminen auttoivat päätöksenteossa tulla tänne. Olen todella onnellinen täällä. Organisaatio, valmennusjohto ja kaikki ovat loistavia täällä.

Pelicansin pelit jatkuvat ainakin huomenna perjantaina kotona TPS:ää vastaan, ja joukkue on nyt kahden pakkovoiton edessä. Nyt katseet kääntyvät lahtelaisten kärkiketjuihin ja myös Chlapíkiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle