Fasel puolusti MM-kisojen tuomaristoa: "Kaikki on inhimillistä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
René Fasel piti päivällä perinteisen lehdistötilaisuutensa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jääkiekon MM-kisoissa on todistettu tavallista enemmän kyseenalaisia tuomioita ja rikkeiden viheltämättä jättämisiä. IIHF:n puheenjohtaja René Fasel seisoi lehdistötilaisuudessa tuomariston takana muistuttaen, mitä tapahtuu, jos useampia tapahtumia aletaan tutkimaan videolta.

− Videotarkastukset ovat hyvin haastavia. Me tulemme tulevaisuudessa tappamaan pelin ilon, jos lisäämme videotarkastuksia, René Fasel kommentoi,

− Muistatte varmaan Joe Pavelskin käsisyöttötilanteen Stanley Cupin pudotuspeleissä. Nyt on ollut puhetta, että kaikki isot rangaistukset pitäisi tarkastaa videolta ja seuraava askel on varmaan se, että kaikki rangaistukset jatkoajalla pitäisi tarkistaa videolta. Tällä tavoin peli tullaan tappamaan.

Fasel ymmärtää virheistä johtuvan tuohtuneisuuden linjaten myös, että kaikkea tuomarit eivät ihmisyydeltään voi huomata.

− Tietysti on tilanteita, joita ihmissilmä ei voi havaita, kuten peliajan päättyminen, mikä nähtiin Kanada-Sveitsi-ottelussa. Emme keskustele siitä, jos pelaaja ei tee maalia avopaikasta huolimatta. Sen sijaan tuomarit eivät saa epäonnistua,

− Kaikki tuomiot ovat alun perin ihmisen tekemiä, ja mielestäni tuomarin antamien tuomioiden tulisi pysyä voimassa. Esimerkiksi naisten MM-finaalissa Yhdysvaltojen ja Suomen välillä annettu tuomio muutettiin videotarkastuksen jälkeen, mikä oli hyvin vaikea tilanne, muistutti Fasel.

IIHF:n puheenjohtaja lopetti lausuntona hyvään muistutukseen.

− Jääkiekko on peli, jossa pelaajat, valmentajat ja tuomarit tekevät virheitä. Kaikki on inhimillistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle