Fabian Lysell myönsi Yhdysvaltojen laittaneen Ruotsin ahtaalle − "Meillä oli vastassamme parempi joukkue kuin viimeksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lysell kertoi Ruotsin pelin olevan hyvässä vaiheessa.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com

Ruotsi oli jo kolmen maalin tappiolla Yhdysvaltoja vastaan, mutta punnersi 2−3-tilanteeseen. Juniorkronorna pystyi vielä hakemaan toden teolla tasoitusta, mutta se jäi lopulta uupumaan.

− Saimme itsestämme lopulta taisteluilmeen esille. Luulin, että olisimme olleet parempia tänään. Meidän on toivuttava tästä. Emme löytäneet peliin sitä rytmiä, jonka olisimme halunneet, hyökkääjä Fabian Lysell analysoi.

Ruotsalainen näki, että vastustaja onnistui lukemaan heidän peliään ja iskemään arkoihin paikkoihin.

− Yhdysvallat laittoi meidät ahtaale varsinkin niissä tilanteissa, joissa yritimme päästä omalta alueelta ulos. Jäimme usein jumiin. He tekivät niissä hetkissä hyvää työtä.

Lysellin mielestä Ruotsin peli ei ole ottanut takapakkia turnauksen aikana, vaikka tulos negatiiviseksi muuttuikin. Edellisessä ottelussaan länsinaapuri murjoi Itävallan 6−0.

− Meillä oli vastassamme parempi joukkue kuin viimeksi ja silti onnistuimme nousemaan lopussa hyvin lähelle. Tämä oli kuitenkin vasta lohkovaiheen kolmas ottelu ja pystymme varmasti pelaamaan paremmin jäljellä olevassa pelissä.

− Olemme ihan hyvässä vaiheessa. Tämä joukkue on ollut kauan yhdessä ja tiedämme, miten toimia. Tämä oli hyvä testi meille ja nyt meidän tulee oppia, mitä tehdä paremmin jatkossa.

Ruotsi kohtaa alkulohkon päätöspelissään Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä Saksan. Lysell nosti esiin oman joukkueensa monipuolisuuden, jonka avulla voittikin mahdollisesti irtoaa.

− Meillä on hyviä pelaajia jokaiselle pelipaikalle ja meidän tulee vain noudattaa kulloistakin pelisuunnitelmaamme.

Kanadan juniorisarja WHL:ssä viime kaudella pelannut ja samassa Vancouver Giantsin joukkueessa jatkava Lysell on Boston Bruinsin varaus vuodelta 2021. Hän on solminut myös NHL:n tulokassopimuksen.

− Olen tyytyväinen siihen, missä olen tällä hetkellä. Elän päivä kerrallaan enkä pidä kiirettä, ruotsalainen virkkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle