Eveliina Suonpää vaihdettiin Rädyn tilalle 3–0-tilanteessa – "Enää ei ollut mitään hävittävää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Eveliina Suonpää hyppäsi rennoin mielin kaukaloon kesken ottelun.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Eveliina Suonpää lähti Kanadaa vastaan varamaalivahtina. Hänet vaihdettiin Noora Rädyn tilalle Suomen maalille toisessa erässä Kanadan johtaessa 3–0. Suonpää oli valmis pelaamaan ja lupasi olla jatkossakin.

Eveliina Suonpää vaihdettiin Noora Rädyn tilalle Suomen maalille toisen erän lopulla Kanadan mentyä 3–0-johtoon. Varamaalivahdin asema ei ole koskaan helppo. Etukäteen ei voi tietää pääseekö pelaamaan, mutta valmiina on oltava.

– Kyllä olin koko ajan valmis ja pitääkin olla näissä peleissä. Mitä vaan voi tapahtua. Tämä on onneksi lämmin halli, niin ei ehdi tulemaan kylmä, Suonpää totesi.

Kanada oli jo karannut karkumatkalle kahden erän aikana. Joukkueella oli kuitenkin uskoa noususta peliin mukaan kolmanteen erään lähdettäessä.

– Siinä kohtaa on itsellä ainakin helpompi mennä sisään. Enää ei ollut mitään hävittävää. Pystyi rennosti pelaamaan. Kun lähdettiin viimeiseen erään, niin joukkue teki tosi kovan tason noston. Saatiin yksi maalikin siinä.

Ottelun painopiste oli Suomen päädyssä kahden ensimmäisen erän ajan. Kolmannessa erässä Suomi sai hyviä maalintekopaikkoja ja lopulta avausosuman. Puolustus kuitenkin aukesi ja Kanadan voitto kirjattiin lopulta maalein 6–1.

– Kanadalaiset ovat tosi taitavia. He tekivät tänään paljon enemmän töitä. Se oli ihan selvä homma. He luistelivat kovempaa. Kyllä ne silloin tulevat ohi noissa tilanteissa. Pystymme pelaamaan heitä vastaan, mutta se pitää olla 110% silloin.

Suomen pelaajat eivät ihan joka tilanteessa olleet täysillä mukana. Kaksinkamppailutappioita tuli tiistain iltapelissä paljon. Puolustusta Suonpää ei lähtenyt syyttelemään.

– Pakit tekivät hyvää duunia ja kyllä ne aika vaikeisiin paikkoihin joutuivat.

Suonpää arveli, että Räty on kunnossa torstain puolivälierään Tšekkiä vastaan. Hän on itse tietenkin valmiina, jos tarvitaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle