Espoossa kuohuu taas: Vaikeuksiin ajautunut Blues syyttää naapuriaan toteuttamiskelvottomasta yhteistyötarjouksesta − Kiekko-Espoon Kim Hirschovits vastaa nyt

Suomi-sarja, Muut Sarjat / Haastattelu
Kim Hirschovits sanoo uskovansa yhä espoolaiseen jääkiekon yhtenäistymiseen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Bluesin A-junioreissa on juuri nyt meneillään vakava talouskriisi. Ylen eilen haastatteleman Blues Juniors ry:n puheenjohtaja Jarmo Muukkosen mukaan Bluesilla on reilu viikko aikaa löytää rahoitus tai sen A-junioritoiminta lakkaa. Muukkosen mukaan yhteistyöneuvottelut Kiekko-Espoon kanssa kaatuivat vastapuolen liian koviin vaatimuksiin.

Alkavalla kaudella Kiekko-Espoon edustusjoukkueen päävalmentajana ja urheilutoimenjohtajana toimiva Kim Hirschovits puolestaan sanoo nyt, että Kiekko-Espoo haluaa auttaa Bluesin pelastusoperaatiossa.

− Viikko sitten nousi esiin, että hätä on aika suuri. Viikottain olen pyrkinyt aamusta iltaan kello 8−24 antamaan apua ja olemme saaneetkin luotua sellaisia rakenteita, että apu mahdollistuisi.

− Kun tulin puolitoista vuotta sitten Kiekko-Espoon mukaan, on ollut siitä alkaen tavoite yhdistää espoolainen juniorikiekko. Olen käynyt Bluesin kanssa varmaan 20 palaveria. Olemme tarjonneet paljon apua koko matkalla.

Hirschovits huomauttaa Bluesin ratkaisujen olevan heidän omissa käsissään.

− Homma ei ole nyt meidän (Kiekko-Espoo) käsissä, vaan Jarmo Muukkonen on ainoa, joka voi tehdä yhteistyötä. Toivon, että järki voittaisi.

Hirschovits sanoo, että ei aio luovuttaa.

− Kaikki haluavat tehdä yhteistyötä yhteisen espoolaisen kiekon eteen. Teemme Kiekko-Espoossa työtä niin kauan kuin se vaatii. Esimerkiksi varojen keräämisessä yhdessä olemme enemmän.

Hirschovits uskoo yhä Espoon jääkiekon tulevaisuuteen.

− Teemme Kiekko-Espoon kanssa hyvää pohjaa niin edustus- kuin juniorikiekollekin. Isoimpia lähiaikojen tavoitteita on nostaa Espoo maltilla Mestikseen − niin, että talous ja urheilu kulkevat käsi kädessä. Lisäksi tärkeää on, että Espoon juniorikiekko yhdistyy ja juniorikiekko voi hyvin.

Espoossa järjestettiin tiistaina juhlaottelu viime kauteen pitkän ja menestyksekkään pelaajauransa päättäneen Hirschovitsin kunniaksi. Tähdistöjoukkue #44 All Stars voitti Suomi-sarjan Kiekko-Espoon lukemin 9−4 (3−0, 3−0, 3−4).

» Lähetä palautetta toimitukselle