Espoossa juhlittiin kapteeneita − "Jos olen pystynyt antamaan esimerkkiä muille, niin hyvä juttu"

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Arto Laatikaista juhlittiin Espoossa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Viime kauteen pelaajauransa lopettaneet espoolaislähtöiset kiekkoilijat Arto Laatikainen ja Toni Kähkönen olivat juhlinnan kohteina perjantaina pelatussa ottelussa. Kaksikon kokoama joukkue kohtasi tulevan kauden Kiekko-Espoon Mestis-joukkueen.

Kapteenien joukkue voitti ottelun 6−4, mutta se ei ollut tapahtuman pääasia, vaan vanhojen pelaajien esilläolo ja pelinjälkeiset palkitsemiset, joihin osallistuivat myös espoolaisfanit.

Juhlakalujen Arto Laatikaisen ja Toni Kähkösen lisäksi kentällä nähtiin muun muassa espoolaisista kiekkoikoneista Mikko Lehtonen, Timo Hirvonen, Tomi Sallinen ja Camilo Miettinen sekä Laatikaisen ja Kähkösen entisistä joukkuetovereista Jani Tuppurainen, Esa Pirnes, Petri Lammassaari, Ari Vallin ja maalia vartioinut Tomi Karhunen.

Molemmat juhlakalut antoivat kiitosta Kiekko-Espoolle tapahtuman järjestämisestä.

− Ihan hieno fiilis ja ikimuistoinen tapahtuma, Kähkönen kiitteli.

− Huikea fiilis. Tänään aikaisemmin ehti miettiä asioita läpi ja alkuintron aikana tuli kylmät väreet, Laatikainen yhtyi kehuihin.

Kähkönen oli aiemmin ollut pelaamassa myös silloin, kun Espoossa oli järjestetty jäähyväistapahtumia Miettiselle ja Kim Hirschovitsille, ja nyt hän oli itse tapahtuman keskipisteenä.

− On hienoa olla tällaisissa tapahtumissa mukana, ja nyt kun itse olin juhlakaluna, oli mukava nähdä vanhoja pelikavereita ja sellaisia, joiden kanssa on muistoja yhdessä, Kähkönen totesi.

− Kiva, että tällainen peli järjestettiin ja muistettiin minua ja "Kähyä". Olen kiitollinen järjestelyistä Kiekko-Espoon suuntaan.

Ottelu oli rento tapahtuma. Kun mukana oli pelaajia, joista osa oli lopettanut uransa jo vuosia sitten, peli pelattiin veteraanisäännöillä. Taklauksia ei nähty, ja jokainen jäähyn arvoinen rike toi rangaistuslaukauksen.

Kähkönen nautti juhlatapahtumasta.

Sekä Kähkönen että Laatikainen toivat esiin pukukoppihenkeä myös heidän joukkueessaan.

− Sama koppi, mistä on aikanaan tullut lähdettyä. Mikään ei ole muuttunut, samat jutut pyörivät, Kähkönen myönsi.

− Hienoa, että kaikilla on pilke silmäkulmassa. Osalla käy suu kovemmin kuin jalat, mutta kiva aina pelata lätkää, Laatikainen totesi.

Molemmilla pelaajilla oli mukana myös nuorempaa sukupolvea. Kähköstä 15 vuotta nuorempi pikkuveli Tuomas pelasi viime kaudella yhden Mestis-ottelun ja oli mukana myös juhlaottelussa. Laatikaisen poika Max nähtiin myös jäällä.

− Ne ovat pieniä juttuja muille, mutta isoja juttuja meille, Kähkönen näki.

Molemmat pääsivät ottelussa pisteille. Kähkönen teki ottelun viimeisen maalin ja Laatikainen puolestaan keräsi syöttöpisteen ottelun avausmaaliin, jonka tekemiseen myös Max osallistui.

− Itsekin sain syöttöpisteitä uralla enemmän kuin maaleja, ja ensimmäisessä vaihdossa saatiin pistesarakkeet kuntoon, Laatikainen vitsaili.

Laatikainen muisteli kaikkiaan Espoon Areenassa vietettyjä aikoja lämmöllä.

− Aika lailla puolet urasta tuli tässä hallissa vietettyä. Sain hyvän tilaisuuden kasvaa pelaajana ja ihmisenä, hän pohti liigauran alkuaikojaan.

Laatikainen oli pelaamassa molemmissa otteluissa, joissa Espoo Blues jäädytti pelinumeron. Hirvosen juhlaottelussa hän edusti Bluesia ja myöhemmin Jere Lehtisen juhlissa hän oli vierailija TPS:n paidassa. 

− Hienoa, että pari herraa, joiden paidat ovat katossa, pääsivät tänään paikalle. Se työnteko, mitä he tekivät, oli esikuvana myös omalla uralla. "Hireä" näki hallilla ja Jereä pystyi seuraamaan kesäisin salilla.

− Jos itse olen pystynyt antamaan samalla tavalla esimerkkiä muille, niin hyvä juttu.

» Lähetä palautetta toimitukselle