Espooseen palannut Tommi Huhtala: "Peliä ei voi harjoitella"

MESTIS / Haastattelu
Tommi Huhtala palasi Espooseen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kiekko-Espoo esitteli nimekään vahvistuksen perjantain ottelussa FPS:ää vastaan. Vuosina 2011−14 Bluesia edustanut Tommi Huhtala palasi vanhaan kotikaupunkiinsa, jonka joukkue tekee nousua.

Tommi Huhtala nautti Bluesin aikoinaan suurta kotiyleisön suosiota, vaikka ajanjaksolle sattui myös ikäviä tapahtumia. Kaudet johtivat kuitenkin uralla eteenpäin, ja Huhtala pääsi pelaamaan niin KHL:ää Jokereissa kuin Saksan DEL:ää Adler Mannheimissa. Viime kaudella Huhtala pelasi HockeyAllsvenskania HV 71:n riveissä.

Aivan kauden alkaessa hänellä ei ollut pelipaikkaa, mutta viikko Mestis-kauden alkamisen jälkeen Huhtala liittyi Kiekko-Espoon pelaavaan kokoonpanoon.

− Oli kiva pelata pitkästä aikaa. Ei se vielä valmista ole, mutta hyvä voitto ja huomenna mennään taas, hän totesi ensimmäisen ottelunsa jälkeen.

Kiekko-Espoo vei täydet sarjapisteet varsin ylivoimaisen esityksen jälkeen. Viime kevään välierävastustaja FPS kaatui maalein 5−0. Uusi koitos on edessä heti lauantaina, kun Kiekko-Espoo isännöi RoKia.

Huhtala oli viimeksi pelannut tosimielellä toukokuun 4. päivänä, kun HV 71 varmisti nousunsa takaisin SHL:ään voittamalla IF Björklövenin Uumajassa. Syksyn ajan hän on kuitenkin harjoitellut Kiekko-Espoon mukana, joten täysin outoon ryhmään hän ei tullut.

− Olen pitkään ollut arjessa mukana, ja sillä lailla tunnen jätkät hyvin. Peli on kuitenkin aina eri asia. Sitä ei voi harjoitella, Huhtala myöntää.

− Heti syvään päähän, kaksi peliä peräkkäin. Kova peli on tulossa myös RoKia vastaan.

Aikaisemmin Huhtalalle tuttuja henkilöitä Kiekko-Espoossa on penkin takana ja toimistolla. Urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits pelasi Bluesissa Huhtalan edellisellä Espoon kaudella 2013-14. Päävalmentaja Tomas Westerlund toimi videovalmentajana Jokereissa ja apuvalmentaja Kurtis McLean oli samoihin aikoihin joukkuetoveri helsinkiläisseuran KHL-jakson alussa.

Huhtala syötti kauden ensimmäisessä ottelussaan yhden maalin, josta vastasi puolustaja Atro Leppänen toisessa erässä. Ikämiessarjaa lähentelevä Huhtala ei kuitenkaan anna arvoa omille tehoille myöhäisempinä pelivuosina.

− Tärkeintä oli kolme pistettä. En tässä vaiheessa enää laske omia saldoja, Huhtala toteaa.

− Meille on tärkeintä oman pelin kehittäminen kauden läpi. Totta kai yritän auttaa joukkuetta joka puolella kenttää ja saada onnistumisia.

Mestiksen vauhti oli kova, mutta ei hätkähdyttänyt Huhtalaa erityisemmin. Sarjasta Huhtalalla on kokemusta vain viiden ottelun ajan siltä ajalta, kun nuorten maajoukkue kävi pelaamassa Mestis-joukkueita vastaan. Kautta on kuitenkin jäljellä seitsemän kuukautta, ja sen Huhtalakin tietää.

− Kaikki tietysti tuntuu kovalta tässä vaiheessa. Pelaaminen oli kuitenkin kivaa, mutta silti voimme tiettyjä juttuja parantaa tästä.

− Hommia on paljon edessä, mutta kausikin on vielä pitkä.

» Lähetä palautetta toimitukselle