Erikoisen voittomaalin nimiinsä saanut Jere Vertanen: "Kukaan muu ei tule ottamaan voittoa Imatralla"

MESTIS / Haastattelu
Voittomaali merkittiin Jere Vertaselle. Arkistokuva.
Kuva © Topi Lainio
Kiekko-Espoon ja Ketterän välinen kolmas Mestis-finaali sai erikoisen päätöksen, kun kotijoukkueen Sakari Turtiainen sähläsi kiekon omaan maaliin siirretyn rangaistuksen aikana toisessa jatkoerässä. Maali merkittiin Ketterä-puolustaja Jere Vertaselle, jonka nimiin meni myös rangaistus.

Itse rangaistuksesta Jere Vertanen ei ollut täysin samaa mieltä tuomariston kanssa, kun hänen katsottiin vieneen tilanteessa Kiekko-Espoon hyökkääjän Janne Hämäläisen kypärän päästä.

− Se oli vähän mitätön tilanne, omasta mielestäni ei välttämättä jäähyn paikka, mutta ymmärrettävää kun vastustajalta lähti kypärä, Vertanen kommentoi kulmavääntöä.

Vaikka ratkaisumaali olikin erikoinen, Vertanen oli sitä mieltä että parempi joukkue voitti kolmannen finaaliottelun.

− Mielestäni ansaittiin kuitenkin voittomaali, sen verran olimme pelin päällä. Hyvä, että kääntyi meille, Vertanen kommentoi.

Vertanen oli lähellä saada ratkaisumaalin nimiinsä myös pelaamalla, sillä ensimmäisellä jatkoerässä hänen laukauksensa ylivoimalla osui tolppaan.

84 ja puolen minuutin mittaiseksi venyneen pelin jälkeen on kovempi työ palautua, mutta Vertasella on siihen perinteiset reseptit.

− Nyt pitää tankata, juoda ja levätä, sitten ylihuomenna jatketaan taas.

Kolmannen pelin voiton myötä Ketterälle riittää se, että joukkue voittaa jäljellä olevat kotiottelunsa. Vertanen on itsevarmana siitä, että näin myös tapahtuu, eikä Kiekko-Espoo pysty KOOVEEn ja RoKin tapaan hakemaan vierasvoittoa Imatralta, vaikka aikaisemmat sarjat kääntyivätkin lopulta Ketterän eduksi.

− Kyllähän se on meidän luola, siellä ei kukaan muu tule ottamaan yhtään voittoa tänä vuonna, Vertanen uskoo.

Kiekko-Espoo oli noussut kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin. Ensimmäinen maali puhutti, sillä sitä edelsi kaksi puhuttanutta tilannetta. Arttu Tuomaala taklasi kulmassa Hannes Häkkilää, joka jäi jäähän makaamaan. Lisäksi Tuomaala ei ehtinyt poistua hyökkäysalueelta tarpeeksi ajoissa, kun Huhtala rynni keskialueelta läpiajoon.

− Vähän huonoa tuuriakin siinä, kun eka oli ilmeisesti aika selvä paitsio, Vertanen totesi.

Vaikka omat maalit tyhjiin ovatkin harvinaisia, Vertanen ja Ketterä kokivat saman jo joulukuussa. Silloin maalin sai nimiinsä maalivahti Santeri Lipiäinen. Tuolloin ei tosin ollut kyse siirretystä rangaistuksesta, vaan viime hetken tasoituksen hakemisesta.

− Aikaisemmin kaudella nähtiin samanlainen Kajaanissa, mutta näin isoon paikkaan en ole vastaavaa kokenut.

Espoossa nähtiin uusi Mestiksen yleisöennätys, kun paikalle oli saapunut 5212 katsojaa. Vertanen piti ison yleisön edessä pelaamisesta, ja hän toivoo samanlaista myös tulevaisuudessa.

− Todella hienoa oli pelata. Toivottavasti jatkossakin on samanlaista ja saadaan Mestikseenkin enemmän katsojia. Se on hyvä sarjalle ja koko Suomen jääkiekolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle